• Κοινωνία

    Σάρωσε την Αττική η κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι, δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

    • NewsRoom
    κακοκαιρία - καιρός - ΕΜΥ


    Από τα ξημερώματα της Τρίτης, η κακοκαιρία έκανε την εμφάνισή της και στην Αττική με εκτεταμένες πλημμύρες και αρκετά προβλήματα

    Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης έφτασε περίπου το νέο κύμα κακοκαιρίας και στην Αττική, όπου περίπου στις 5 τα ξημερώματα ξεκίνησε να πέφτει δυνατή βροχή σε αρκετές περιοχές της πρωτεύουσας. Οι βροχοπτώσεις συνοδεύονται από ισχυρούς κεραυνούς.

    Η κακοκαιρία, που έχει πλήξει από χθες πολλές περιοχές του Ιονίου και της δυτικής Ελλάδας, έφτασε και στα κεντρικά της χώρας, με τους κεραυνούς να κάνουν τη νύχτα μέρα στο λεκανοπέδιο από τις 5 το ξημέρωμα.

    Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι στην Αττική, όταν και αναμένεται σταδιακή βελτίωση της χώρας, η οποία θα αρχίσει από τα δυτικά. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΜΥ έχει προειδοποιήσει για ακραία καιρικά φαινόμενα σήμερα, καθώς αναμένονται και χαλαζοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

    Παράλληλα, οι άνεμοι θα είναι ισχυροί έως θυελλώδεις, φθάνοντας μάλιστα στην Αττική έως τα 8 μποφόρ.

    Δεκάδες οι κλήσεις στην Πυροσβεστική – Πλημμύρισαν δρόμοι στην Αθήνα

    Live ισχυρή καταιγίδα στον Ν. Αττικής ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ

    Geplaatst door Forecast Weather Greece op Maandag 12 oktober 2020

    Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι ιδιαίτερα δύσκολη τις πρώτες πρωινές ώρες. Μέσα σε 20 λεπτά, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, δρόμοι γύρω από το Εφετείο πλημμύρισαν, με τα οχήματα να κινούνται με μεγάλη προσοχή. Η πυροσβεστική μάλιστα, μέσα σε λίγη ώρα δέχτηκε περίπου 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων μέχρι τις 7 το πρωί.

    Οι δρόμοι έξω από το Εφετείο

    Το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται να καταγράφεται κυρίως στα δυτικά της Αττικής και ειδικότερα σε Περιστέρι, Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Ηράκλειο, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας.

    Πλημμύρισαν δρόμοι στο Περιστέρι

    Η βροχή προκάλεσε και προβλήματα στην κυκλοφορία από νωρίς, με συσσώρευση υδάτων στην Αμφιθέα, στη Μεσογείων, στην Βασιλίσσης Σοφίας και αλλού.

    Η πρόβλεψη των μετεωρολόγων, πάντως, είναι ότι η κακοκαιρία αναμένεται να είναι σύντομη, καθώς τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν κατά τη διάρκεια της ημέρας σε όλες τις περιοχές.

    ΑΘΗΝΑ ΤΩΡΑ LIVE

    Geplaatst door Forecast Weather Greece op Maandag 12 oktober 2020

    Ισχυρές καταιγίδες σε Κεφαλονιά και Κέρκυρα – Προβλήματα σε όλη την Ελλάδα

    Ωστόσο, η Αττική δεν είναι η μόνη που πλήττεται αυτή την ώρα από την σφοδρή κακοκαιρία, καθώς σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και στη δυτική Ελλάδα.

    Περισσότεροι από 10.000 κεραυνοί έπεσαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Ιονίου το βράδυ της Δευτέρας, με την κακοκαιρία να αφήνει πίσω της πλημμυρισμένους δρόμους και ζημιές κυρίως σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά.

    Τόσο η Κέρκυρα, όσο και η Κεφαλονιά δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής, με συνέπεια πολλές περιοχές να πλημμυρίσουν και οι δρόμοι να μοιάζουν με ποτάμια.

    Ειδικότερα, στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς χρειάστηκαν περίπου δέκα λεπτά για να πλημμυρίσει η πόλη. Η σφοδρή βροχόπτωση γέμισε νερά τους δρόμους για άλλη μία φορά στο νησί, που ακόμη προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του από την κακοκαιρία «Ιανός».

    Για αλλη μια φορα το Αργοστόλι έγινε Βενετία

    Για αλλη μια φορα το Αργοστόλι έγινε Βενετία

    Geplaatst door Kefalonia Press op Maandag 12 oktober 2020

    Παρόμοια είναι η εικόνα και στην Κέρκυρα, όπου, από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, η ισχυρή κακοκαιρία έπληξε το νησί. Δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ η πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στις περιοχές Σάροκο, Σιδάρι και Πυργί, ενώ στη Δασιά και στο Μον Ρεπό έγιναν κλήσεις για κοπές δέντρων που έπεσαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

    Αρναούτογλου: Σε 12 ώρες έβρεξε στην Κέρκυρα όσο στην Αττική σε ένα τρίμηνο

    Όπως έγραψε ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, σε ανάρτησή του στο Facebook, τα ύψη βροχής στην Κέρκυρα το τελευταίο 12ωρο ήταν ανησυχητικά υψηλά, καθώς μέσα σ’ αυτό το διάστημα έβρεξε όσο βρέχει στην Αττική σε ένα τρίμηνο.

    Μετά τα 103,2 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο στην Κέρκυρα, στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Λευκάδα με 62,8 λίτρα.

    H ανάρτηση του μετεωρολόγου

    «Eξαιρετικά μεγάλα και ιδιαίτερα επικίνδυνα τα ύψη βροχής στην Κέρκυρα το τελευταίο 12ωρο καθώς μέσα σ’ αυτό έβρεξε όσο βρέχει στην Αττική σε ένα τρίμηνο! Ευτυχώς τα φαινόμενα εξασθενούν σταδιακά!
    ΚΕΡΚΥΡΑ 103.2 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο
    ΛΕΥΚΑΔΑ 62.8 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο
    ΤΥΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 43.2 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο
    ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ 42.6 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο
    ΔΩΔΩΝΗ 40.8 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο».

    Eξαιρετικά μεγάλα και ιδιαίτερα επικίνδυνα τα ύψη βροχής στην Κέρκυρα το τελευταίο 12ωρο καθώς μέσα σ' αυτό έβρεξε όσο…

    Geplaatst door Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou op Maandag 12 oktober 2020

    Η κακοκαιρία φέρεται να έπληξε και την Πρέβεζα, όπου τη νύχτα καταγράφηκε μεγάλος αριθμός κεραυνών. Μάλιστα, από την πτώση ενός κεραυνού στην περιοχή της Κρυοπηγής, άναψε φωτιά, με την πυροσβεστική να καλείται να επέμβει στο σημείο. Κλήσεις δέχτηκε η πυροσβεστική και στην Άρτα, όπου κι εκεί η κακοκαιρία προκάλεσε αρκετά προβλήματα.

    Η κακοκαιρία είναι έντονη στην δυτική Πελοπόννησο, ενώ και στην Πάτρα ξέσπασε καταιγίδα. Έντονη ήταν από χθες η κακοκαιρία και στην Μακεδονία και την Θράκη, όπου δημιουργήθηκαν μάλιστα υδροστρόβιλοι σε Χαλκιδική και Θάσο.

    Πού θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

    Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, τη νύχτα προς Τρίτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα, επηρεάζοντας τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, ενώ, κατά τη διάρκεια της Τρίτης, τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, οι βροχές και οι καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα θα επιμείνουν.

    Τα ξημερώματα και τις πρωινές ώρες της Τρίτης, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Αττική, με τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι πρόσκαιρα έντονα.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ