Κοινωνία

Παγώνη: Πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε Ανάσταση στις εκκλησίες – Πότε «βλέπει» ανοσία

  • NewsRoom
Ματίνα Παγώνη

H πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη


Για το ενδεχόμενο να κάνουμε Πάσχα στο χωριό, αλλά και το πότε βλέπει να επιτυγχάνεται η ανοσία της αγέλης στη χώρα μας μίλησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η κα Παγώνη έδωσε τη δική της εκτίμηση για την πορεία των εμβολιασμών και το πότε θα φέρουν την πολυπόθητη ανοσία της αγέλης. Αναφερόμενη στους εμβολιασμούς και το πότε θεωρεί ότι θα έχουν τελειώσει για τους 50 και άνω, δήλωσε πως εξαρτάται και από τις ποσότητες των εμβολίων που παίρνουμε με τις συμβάσεις που έχουν γίνει με τις εταιρίες και την ΕΕ.

«Νομίζω μέχρι τα μέσα, τέλος Ιουνίου λογικά θα έχουν τελειώσει. Για μένα είναι λογικό προς το τέλος Ιουνίου να κάνουμε αυτή την σχετική ανοσία γύρω στο 55% που θα αισθανθούμε ασφαλείς μπαίνοντας στο καλοκαίρι, ανοίγοντας ξενοδοχεία, να αισθανόμαστε και πιο άνετα», ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι μεγάλη σημασία θα έχει και η θεραπεία με το καινούργιο αντιικό φάρμακο.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι κάποιοι γιατροί – νοσηλευτές δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, επεσήμανε ότι ένα ποσοστό αυτών δεν έχει εμβολιαστεί, γιατί έχουν νοσήσει και μπορούν να εμβολιαστούν μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και κάποιοι είναι σε καραντίνα, γι’ αυτό δεν μπορεί να πάει το 100%. Επεσήμανε, επιπλέον, πως πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιαστούν οι γιατροί, διότι έχουν υποχρέωση προς τον ασθενή.

Αναφερόμενη στο μοντέλο των self test στα σχολεία, η κα Παγώνη υπογράμμισε πως πέτυχε, γιατί οι 600 και κάτι που βρέθηκαν θετικοί θα μπορούσαν να δώσουν από 5500 μέχρι 8000 κρούσματα, γιατί ήταν όλοι ασυμπτωματικοί, καθηγητές – μαθητές. «Τα self test μας έχουν γλιτώσει από χιλιάδες κρούσματα».

Παράλληλα, σημείωσε ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί «σε εργοστάσια, βιοτεχνίες εστιατόρια, παντού» και υπογράμμισε πως, αν ανοίξουν τα μαγαζιά, θα μειωθούν τα κορονοπάρτι.

Τι θα γίνει με το Πάσχα στο χωριό

Η κα Παγώνη ερωτήθηκε, τέλος, αν τελικά θα μπορέσουμε να μετακινηθούμε σε άλλο νομό το Πάσχα, με την ίδια να απαντά ότι έχει σημασία εκείνες τις ημέρες να δούμε πού βρισκόμαστε με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, ενώ υπογράμμισε πως δεν θα έλεγε «ναι» για το άνοιγμα στο Πάσχα με αυτή την κατάσταση τώρα.

Έκανε αναφορά σε μια Ανάσταση στις εκκλησίες, αλλά στους εξωτερικούς χώρους, με αποστάσεις πάνω από δύο μέτρα και μάσκες, τονίζοντας πως μια φορά μπορούμε να μην φιληθούμε στην Ανάσταση.

Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικά τα πράγματα, ότι θα παραμείνουν οι μάσκες, ενώ είπε όχι για βόλτες στα στενά σοκάκια, αλλά στις παραλίες.

Διαβάστε ακόμη:

Παγώνη: Οι 3 παράγοντες που θα κρίνουν αν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό

«Πόλεμος» για τα self tests – Το «αποτύπωμα» από την πρώτη εφαρμογή τους

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ