ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στο Ριάντ «τρέχουν» οι υπέρ-πλούσιοι του Κόλπου – Δίνουν έως και 350.000 δολάρια για ασφαλή διέξοδο από τα πυρά
Επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) προκάλεσε πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας Ριάντ, και την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας.
«Το διυλιστήριο πετρελαίου του Ριάντ δέχθηκε επίθεση με drones προκαλώντας πυρκαγιά η οποία τέθηκε υπό έλεγχο», ανέφερε το υπουργείο που δεν έκανε λόγο για θύματα.
Από την πλευρά τους οι Χούθι ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι έθεσαν στο στόχαστρο τον πετρελαϊκό γίγαντα Saudi Aramco στην πρωτεύουσα με έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Η επίθεση δεν προκάλεσε διακοπή στον εφοδιασμό πετρελαίου ή των παραγώγων του, ανέφερε το σαουδαραβικό υπουργείο Ενέργειας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Κέρδη 1% για τον Nasdaq με άλμα για τους ημιαγωγούς – H 3M έστειλε ξανά στις 52.000 μονάδες τον Dow Jones
- Ζελένσκι: Απομακρύνει τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων μετά τον υπουργό Άμυνας
- Χέγκσεθ: Διεκδικεί επιπλέον 80 δισ. δολάρια από το Κογκρέσο για τις νέες επιθέσεις στο Ιράν
- Πετρέλαιο: Νέα άνοδος φτάνοντας υψηλό πέντε εβδομάδων – Στα 91 δολάρια το βαρέλι Brent
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.