• Κοινωνία

    Τραγωδία στη Σάμο: Νεκρά δύο παιδιά, καταπλακώθηκαν από τοιχίο μετά τον σεισμό (upd2)

    • NewsRoom


    Τραγικός είναι ο απολογισμός από τον ισχυρό ο σεισμός της Σάμου, καθώς δύο μαθητές έχασαν τη ζωή τους στο νησί, όταν καταπλακώθηκαν από τοίχο.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ανταποκριτή της ΕΡΤ, μετά τον σεισμό, δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, 15 και 17 ετών, μαθητές Λυκείου, κατευθύνονταν προς την παραλία και πέρασαν από ένα στενό δρομάκι στην περιοχή Γεφυράκι, στην οδό Κανάρη, όταν έπεσε ο τοίχος κτιρίου.

    Στο σημείο βρέθηκαν άνδρες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τα παιδιά, χωρίς ωστόσο να έχουν τις αισθήσεις τους. Πρόκειται για ένα κορίτσι, το οποίο ανασύρθηκε νεκρό, ενώ έγιναν προσπάθειες να σώσουν το αγόρι.

    Την είδηση του θανάτου επιβεβαίωσε η Πυροσβεστική.

    Ο θάνατος των δύο παιδιών έχει προκαλέσει θλίψη σε όλη την Ελλάδα.

    Κυρ. Μητσοτάκης: «Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν όσα νιώθει κανείς απέναντι στην απώλεια παιδιών»

    «Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν όσα νιώθει κανείς απέναντι στην απώλεια παιδιών. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη μας είναι δίπλα στις οικογένειές τους και στον αβάσταχτο πόνο που βιώνουν στη δοκιμαζόμενη Σάμο. Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια των δύο παιδιών.

    Συντετριμμένη δηλώνει και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μετά τον τραγικό χαμό των δύο παιδιών στη Σάμο.

    «Είμαι συντετριμμένη από τον τραγικό χαμό δύο μαθητών από το σεισμό της Σάμου. Οι μαθητές ήταν καθ’οδόν για το σπίτι τους όταν καταπλακώθηκαν από έναν τοίχο. Τα λόγια φτωχά. Οι σκέψεις μας με τις οικογένειες των παιδιών. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια σε οικείους, φίλους, συμμαθητές», έγραψε στο Twitter η κα Κεραμέως.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ