• Κοινωνία

    Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέα προθεσμία για τις 21 Δεκεμβρίου

    Ρούλα Πισπιρίγκου

    Ρούλα Πισπιρίγκου


    Η 21η Δεκεμβρίου είναι η νέα προθεσμία της Ρούλας Πισπιρίγκου από την ανακρίτρια, η οποία σήμερα αντί απολογίας για τη δολοφονία των δύο μικρότερων παιδιών της, υπέβαλε αιτήματα και ενστάσεις.

    Η 34χρονη ζήτησε από την ανακρίτρια, πριν δώσει τις δικές της εξηγήσεις, να εξετάσει τους δεκάδες μάρτυρες που αιτήθηκε.

    Παράλληλα υπέβαλε, δια του συνηγόρου της, ένσταση για ακυρότητα της προδικασίας.

    Η ανακρίτρια έκανε δεκτό το αίτημα για την εξέταση νέων μαρτύρων, ενώ το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες για να αποφανθεί επί του αιτήματος ακυρότητας της προδικασίας.

    Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας ζήτησε να καταθέσουν ξανά οι ιατροδικαστές Ν. Καρακούκης και Ν. Καλογρηάς, που συνέταξαν τη γνωμοδότηση για τα αίτια θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, καθώς, κατά το δικηγόρο, η έκθεση τους ήταν προσυνεννοημένη.

    Υπέβαλε αίτημα και για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση τους με άλλους ιατροδικαστές. .

    Ο κ. Κούγιας αιτήθηκε να κληθούν και να εξετασθούν ως μάρτυρες ειδικών γνώσεων οι Χρήστος Κραββαρίτης, ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Φώτιος Χατζηνικολάου, αναπληρωτής καθηγητής ιατροδικαστικής στην Ιατρική Σχολή ΑΠΘ και Συμεών Μεσογίτης, ιατροδικαστής.

    Με το αίτημά του ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, χαρακτηρίζει αναγκαία την εξέταση επίσης της Χαράς Σπηλιοπούλου και των Χρήστου Ευτυχιάδη και Γεώργιου Σταυρουλάκης.

    Ακόμη ο κ. Κούγιας κατέθεσε αίτημα προκειμένου να κληθεί για κατάθεση ο ιατροδικαστής Σ. Τσαντίρης, ο οποίος και έχει κάνει τη νεκροψία-νεκροτομή κατ εντολή της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της Μαλένας.

    Ακόμη ζήτησε να κληθεί και η παθολογοανατόμος κ. Αντιγόνη Μητσέλου.

    Όπως δήλωσε ο κ. Κούγιας:

    «Σήμερα είναι μία εξαιρετική μέρα για τη δικαιοσύνη, γιατί η τακτική ανάκριση έκανε δεκτά όλα τα αιτήματά μας και η ανακρίτρια κ. Τζωρτζάτου, δέχτηκε ότι έπρεπε να έχουν εξεταστεί όλοι αυτοί οι μάρτυρες οι οποίοι δεν εξετάστηκαν στην προδικασία και που για αυτό το λόγο δεν εξετάστηκαν και στην τακτική ανάκριση. Θα τους καλέσει όλους όσους αναφέρονται».

    Διαβάστε επίσης:

    Αβέβαιη η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου



    ΣΧΟΛΙΑ