• Κοινωνία

    Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέα ποινική δίωξη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

    • NewsRoom
    Ρούλα Πισπιρίγκου

    Ρούλα Πισπιρίγκου


    Με νέα ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή και για τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας, βρίσκεται αντιμέτωπη, η Ρούλα Πισπιρίγκου.

    Έπειτα από έρευνα που διενέργησαν, από τον περασμένο Απρίλιο, οι εισαγγελείς Πρωτοδικών, Απόστολος Ανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος για τους θανάτους των δύο μικρότερων αδελφών της Τζωρτζίνας, κατέληξαν σήμερα στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της μητέρας των παιδιών κρίνοντας πως τα δύο κοριτσάκια «χάθηκαν» εξαιτίας εγκληματικών ενεργειών της 33χρονης.

    Σύμφωνα με τη δίωξη σε βάρος της μητέρας των τριών παιδιών, προέκυψαν «ισχυρές ενδείξεις» ότι η μητέρα αφαίρεσε τη ζωή των δύο μικρότερων παιδιών της.

    Η Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορούμενη ήδη για ανθρωποκτονία αλλά και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας, είναι από σήμερα υπόλογη και για τη δολοφονία της Μαλένας, 3,5 ετών, στις 13 Απριλίου 2019, ενώ είχε κάνει επιτυχή θεραπεία για «λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου» αλλά και την μόλις 6 μηνών Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικό εύρημα πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η δίωξη είναι η ιατροδικαστική έκθεση των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, χωρίς ωστόσο να είναι το μοναδικό στοιχείο που αξιολογήθηκε από τους δύο εισαγγελικούς λειτουργούς.

    Από τα στοιχεία που λειτούργησαν ιδιαίτερα επιβαρυντικά για την Πισπιρίγκου είναι η αποδεδειγμένη παρουσία της στους επίμαχους χρόνους και τόπους που συνέβησαν τα δύο μοιραία για τα κοριτσάκια περιστατικά, γεγονός που σύμφωνα με πληροφορίες από εισαγγελικές πηγές δηλώνει ένα modus operandi της μητέρας.

    Ειδικότερα, για τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας ενώ βρισκόταν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», οι γιατροί φαίνεται να περιγράφουν την εικόνα μιας μητέρας που πιθανότατα καθυστέρησε να ειδοποιήσει τους γιατρούς και όταν τελικά άρχισε να φωνάζει «το παιδί ήταν κρύο».

    Μάλιστα ένας εκ των γιατρών που κατέθεσαν φαίνεται να είπε πως η όλη κατάσταση που αντιλήφθηκε με τις αντιδράσεις της μητέρας ήταν μια «εικόνα διακομιδής με ασθενοφόρο από απόσταση».

    Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσαν οι εισαγγελείς στις καταθέσεις των γιατρών, αλλά και στο γεγονός ότι η Μαλένα περιγράφεται ως ένα παιδί κοινωνικό, χαρούμενο και πρόσχαρο, που έχει ξεπεράσει τη λευχαιμία.

    Οι γιατροί στις καταθέσεις τους φέρονται να σημειώνουν ότι το παιδί έφυγε εντελώς ξαφνικά, κάτι που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο αν βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου, ενώ η Μαλένα το είχε ξεπεράσει και είχε ελεγχθεί ιατρικά προτού ξεκινήσει τη χημειοθεραπεία.

    Όσον αφορά στον θάνατο της μόλις 6 μηνών Ίριδας, η οποία πέθανε ξαφνικά στο σπίτι της οικίας Δασκαλάκη, επιβαρυντικά ήταν τα σημάδια αίματος στο στόμα του βρέφους, τα οποία βοήθησαν τους δυο εισαγγελείς να καταλήξουν στη βεβαιότητα πως επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια.

    Και σε αυτήν την, κατά τις αρχές, δολοφονία, η μητέρα φαίνεται να καθυστέρησε να ειδοποιήσει τις ιατρικές υπηρεσίες, γεγονός που προκύπτει από τη νεκρική ακαμψία που είχε επέλθει όταν πήγαν στο σπίτι της οικογένειας.

    Κατά την εκτίμηση των εισαγγελικών αρχών, ο θάνατος του μόλις 6 μηνών βρέφους είχε επέλθει ώρες πριν κληθούν οι διασώστες να συνδράμουν.

    Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτικό γραφείο για την έναρξη κύριας ανάκρισης.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρούλα Πισπιρίγκου: Το ανατριχιαστικό υπόμνημα για την Τζωρτζίνα



    ΣΧΟΛΙΑ