ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα ότι η ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση, η οποία μπορεί να παρατείνει την παραμονή του στο Κρεμλίνο για δύο ακόμη θητείες, θα γίνει την 1η Ιουλίου.
Αρχικά η ψηφοφορία για την συνταγματική αναθεώρηση είχε προγραμματισθεί για τις 22 Απριλίου, αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.
Οι συνταγματικές τροπολογίες που αφορούν στη συνταγματική αναθεώρηση και οι οποίες είχαν εγκριθεί από την ρωσική βουλή και το Συνταγματικό Δικαστήριο, μηδενίζουν τις προηγούμενες θητείες του Ρώσου προέδρου και του δίνουν την δυνατότητα να επανεκλεγεί για δύο ακόμη συνεχόμενες θητείες έως το 2036.
Ο Ρώσος πρόεδρος θεωρεί ότι η 1η Ιουλίου είναι κατάλληλη και άψογη από νομικής απόψεως, για την διεξαγωγή της ψηφοφορίας και πως μέχρι την διεξαγωγή της, οι Ρώσοι θα έχουν την δυνατότητα να καθορίσουν την στάση τους απέναντι στη συνταγματική αναθεώρηση.
Ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε επίσης του Ρώσους πολίτες να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν ενεργά στην ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Προσύμφωνο αγοράς ακινήτου: Σε ποιες περιπτώσεις δεν εξασφαλίζει τον αγοραστή και πώς μπορείτε να προστατευθείτε
- Νέες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της υγείας και ασφάλειας στην εργασία – Το «Mononews» αποκαλύπτει το νομοσχέδιο
- Φώτης Μανούσης: Από τον τραυματισμό του στο Σέιχ Σου από τα ΜΑΤ του Αρκουδέα, στο σταθμό New Chanel και στην ακτοπλοΐα
- Νεμπής (ΟΤΕ): Πώς ακολουθεί το παράδειγμα της Τ- Mobile στις ΗΠΑ
