• Κοινωνία

    Ρώμη: Πρόστιμο 400 ευρώ σε 60χρονη που έβγαλε βόλτα τη χελώνα της!

    • NewsRoom
    Ρώμη


    Μια ευφυέστατη δικαιολογία, η οποία εν τέλει δεν έπεισε, βρήκε μια 60χρονη Ιταλίδα στη Ρώμη σε μία προσπάθειά της να βγει έξω από το σπίτι της.

    Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, που της επέβαλε πρόστιμο ύψους 400 ευρώ.

    «Οι καραμπινιέροι της συνοικίας Τσεντοτσέλε (…) επέβαλαν πρόστιμο σε μια 60χρονη που έπιασαν να κυκλοφορεί εκτός της οικίας της χωρίς να έχει κάποια δικαιολογία», παρά τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων που έχουν τεθεί σε ισχύ για την αναχαίτιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο Τύπου των καραμπινιέρων.

    Η γυναίκα, που «έκανε βόλτα πεζή με τη χελώνα της», «έδωσε μια μονάχα δικαιολογία, υποστήριξε ότι είχε βγει έξω από το σπίτι της για να κάνει βόλτα τη χελώνα της».

    Οι εξηγήσεις της δεν έπεισαν τους αστυνομικούς, που της επέβαλαν πρόστιμο ύψους 400 ευρώ, διευκρίνισε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο ο αστυνόμος Νούντζιο Καρμπόνε.

    Ένας αριθμός ρεκόρ προστίμων επιβλήθηκε στην Ιταλία τη Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών.

    Εκ των 252.148 ελέγχων που διενεργήθηκαν, σε 16.545 περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα για μη τήρηση των κανόνων περιορισμού των μετακινήσεων. Ήτοι μια αύξηση 20,2% σε σύγκριση με την Κυριακή του Πάσχα (13.756).



    ΣΧΟΛΙΑ