• Κοινωνία

    Ρόδος: Έρευνα για τον δολοφόνο της 21χρονης φοιτήτριας από το Διδυμότειχο – Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής

    • NewsRoom


    Σε εγκληματική ενέργεια φαίνεται πως οφείλεται ο θάνατος της 21χρονης φοιτήτριας από το Διδυμότειχο, το πτώμα της οποίας βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες στην περιοχή «Φώκια» στους Πευκούς της Λίνδου, στην Ρόδο.

    Η 21χρονη Ελένη σπούδαζε τα τελευταία τρία χρόνια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών, στη Ρόδο και ήταν ιδιαίτερα κοινωνική και αγαπητή στους φίλους και συμφοιτητές της, χωρίς να έχει απασχολήσει με την προσωπική της ζωή. Η αναγνώρισή της έγινε από το τατουάζ που έφερε στη γάμπα του δεξιού της ποδιού, ένα τριαντάφυλλο σε χρώμα μαύρο και κόκκινο.

    Συγκλονισμένοι οι γονείς και οι συγγενείς της άτυχης κοπέλας, οι οποίοι έφτασαν στη Ρόδο και αναγνώρισαν τη σορό, αδυνατούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί στο παιδί τους. Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, δεν υπάρχουν ενδείξεις για ατύχημα ή αυτοχειρία, με τις αρχές να πιστεύουν πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

    Αυτό προκύπτει και από την ιατροδικαστική εξέταση, το πόρισμα της οποίας παραδόθηκε στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας. Τα όποια σημαντικά στοιχεία έχουν ανακύψει από αυτό, τα εξετάζει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου το οποίο και διενεργεί τη σχετική προανάκριση για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η ιατροδικαστική εξέταση ξεκαθαρίζει ότι η άτυχη κοπέλα δολοφονήθηκε από άγνωστο ή άγνωστους δράστες.

    Στο σώμα της φέρεται να υπάρχουν και άλλα χτυπήματα από αυτά που της προκάλεσαν τα βράχια ή η θάλασσα!

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Ροδιακή, ο χρόνος θανάτου της 21χρονης, ο οποίος προσδιορίζεται το προηγούμενο βράδυ ή ακόμα και τα ξημερώματα της 28ης Νοεμβρίου, της ημέρας δηλαδή κατά την οποία εντοπίστηκε η σορός της στην περιοχή «Φώκια» στους Πεύκους της Λίνδου. Από την ιατροδικαστική αναμένεται να προκύψουν και άλλα συμπεράσματα τις επόμενες ημέρες με την έκδοση των αποτελεσμάτων από τις τοξικολογικές και άλλες εξετάσεις που έχουν γίνει.

    Ερωτήματα προκαλεί και το γεγονός πως η σορός βρέθηκε σε μια δύσβατη περιοχή και μάλιστα εκτός τουριστικής περιόδου όπου τα πάντα είναι «νεκρά», αλλά και το γεγονός πως δεν φορούσε ρούχα παρά μόνο το στηθόδεσμό της και τίποτα άλλο, ενώ και στη γύρω περιοχή, παρά τις έρευνες που έγιναν από τους Λιμενικούς δεν βρέθηκαν δικά της αντικείμενα. Ωστόσο, θεωρείται πιθανό να μεταφέρθηκε στην περιοχή της Λίνδου με ή χωρίς τις αισθήσεις της.

    Έρευνες πραγματοποιεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, το οποίο και ήδη έχει ξεκινήσει την αξιολόγηση των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του αλλά και αυτών που προκύπτουν από τις καταθέσεις ατόμων από το περιβάλλον της 21χρονης φοιτήτριας. Επίσης συνεχίζονται οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή των Πευκών της Λίνδου για εντοπισμό αντικειμένων που ανήκουν στην 21χρονη ή άλλων στοιχείων που θα βοηθήσουν στην υπόθεση.

     



    ΣΧΟΛΙΑ