• Κοινωνία

    Ριζική αλλαγή του καιρού: Έρχεται πτώση θερμοκρασίας, βροχές και ισχυροί άνεμοι

    • NewsRoom
    Καιρός: Βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας

    Καιρός: Βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας


    Μπορεί τα τελευταία 24ωρα ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός, ωστόσο αυτό θα κρατήσει για λίγο ακόμα, καθώς έρχεται νέο ψυχρό κύμα, με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας

    Αν και ο καιρός θα διατηρηθεί ζεστός και αρκετά αποπνικτικός, λόγω και της αφρικανικής σκόνης που υπάρχει στην ατμόσφαιρα τα τελευταία 24ωρα, αυτό θα συνεχιστεί για λίγα ακόμη 24ωρα.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα, ο καιρός αλλάζει από την Πέμπτη, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και βροχές με ισχυρούς βοριάδες σε αρκετές περιοχές. Αναφορικά με την Παρασκευή και το Σάββατο, δεν παρουσιάζεται κάποια μεταβολή, ενώ οι θερμοκρασίες θα είναι φυσιολογικές. Ωστόσο, τη νύχτα θα επικρατεί ψύχρα.

    Οι περιοχές που θα έρθουν αντιμέτωπες με τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες είναι η κεντρική και βόρεια ορεινή ηπειρωτική χώρα.

    Μάλιστα, την Πέμπτη είναι πιθανό να σημειωθούν και βροχοπτώσεις, ενώ ο καιρός θα ψυχράνει αρκετά, λόγω της επικράτησης βοριάδων, εκτοπίζοντας πια για τα καλά την αφρικανική σκόνη.

    Ειδικότερα, για αύριο, Τετάρτη, προβλέπονται στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Το βράδυ στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

    Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.

    Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα βαθμιαία θα μειωθούν και θα περιοριστούν στα νότια.

    Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα φθάσουν στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Στα νοτιοανατολικά θα παραμείνουν βορειοδυτικοί με ένταση έως 5 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

    Την Πέμπτη, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ