• Κοινωνία

    Ρέθυμνο: Μεγάλη κατολίσθηση πρανούς στο Φαράγγι Κοτσιφού


    Ευρείας έκτασης κατολίσθηση πρανούς σημειώθηκε μέσα στο Φαράγγι Κοτσιφού, στον Δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο.

    Από την κατολίσθηση, μεγάλα τμήματα βράχων και λίθων, τα οποία συμπαρέσυραν τα συρματοπλέγματα ανακοπής αντικειμένων από πτώση, έπεσαν στο δρόμο με αποτέλεσμα να τον καταστρέψουν και να μπουν στο παρακείμενο ρέμα.

    Σύμφωνα με τους αρμόδιους από την πτώση η οποία σημειώθηκε μεταμεσονύχτιες ώρες, δεν κινδύνευσαν άνθρωποι ή οχήματα. Από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι άμεσα ενήργησαν σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και την Αστυνομία ώστε να υπάρξει κλείσιμο της οδού.

    Παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαρίας Λιονή, του αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, Γεωργίου Τσαπάκου, του δημάρχου Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη, παραγόντων της περιφέρειας και κλιμάκιο τεχνικών υπαλλήλων μαζί με τον μελετητή και τον αναδόχο του έργου της τοποθέτησης βραχοπλεγμάτων, διενήργησαν από κοινού αυτοψία για εκτίμηση της βλάβης και έγιναν προτάσεις για την κατά το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση της οδού.

    Ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός μέχρι να γίνει η πλήρης καταγραφή και διερεύνηση των αιτίων για τη νέα μεγάλη κατολίσθηση ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα απαιτούμενα έργα. Όπως είπε ο Μιχάλης Σαρρής, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ρεθύμνης, οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιούν το φαράγγι του Κουρταλιώτη για την μετάβασή τους στον νότο.

    Οι διαδρομή των αποκολλήσεων και κατολισθήσεων, ξεπερνάει τα 250 μέτρα γεγονός που αναδεικνύει και το μέγεθος των παρεμβάσεων που θα πρέπει να γίνουν και θα είναι σύμφωνες με τα όσα προβλέπουν οι οδηγίες που αφορούν τις περιοχές NATURA δεδομένου ότι το Φαράγγι Κοτσιφού ανήκει στις περιοχές αυτές.

    Διαβάστε επίσης:

    Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

    Για πρώτη φορά δεν καταγράφηκαν νέες διασωληνώσεις για Covid-19

    Τέμπη: Την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα



    ΣΧΟΛΙΑ