• Κοινωνία

    Ρέθυμνο: Έκλεψαν εξωτερικό απινιδωτή, δωρεά Άγγλου φιλέλληνα

    • NewsRoom
    ρεθυμνο-απινιδωτης

    Ο εξωτερικός απινιδωτής στο Ρέθυμνο


    Στην κλοπή του απινιδωτή που τοποθετήθηκε σε δημόσιο χώρο στη Κρήνη Ριμόντι στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου προέβησαν άγνωστοι δράστες.

    Πρόκειται για απινιδωτή δωρεά ενός φιλέλληνα, ιδρυτή της αγγλικής φιλανθρωπικής οργάνωσης “Community Heart Beat”, Martin Fagan ο οποίος και είχε δωρίσει το ιατρικό μηχάνημα για το δημόσιο καλό με σκοπό να τοποθετηθεί σε δημόσιο χώρο.

    Ο κ. Fagan επισκέπτεται την περιοχή της Αγίας Γαλήνης εδώ και πολλά χρόνια και η αγάπη του για τον τόπο σε συνδυασμό με την φιλανθρωπική του δράση στη γενέτειρά του την Αγγλία, τον οδήγησαν στην απόφαση να προσφέρει στο Δήμο Ρεθύμνου τον απινιδωτή.

    Ο εξωτερικός απινιδωτής τοποθετήθηκε τον Ιούλιο του 2018 σε πολυσύχναστο κεντρικό σημείο της πόλης και μ’ αυτό τον τρόπο καλύφθηκε όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, η ανάγκη αντιμετώπισης έκτακτων καρδιακών προσβολών. Παράλληλα ο δήμος είχε φροντίσει για την επιμόρφωση – εκπαίδευση των καταστηματαρχών της περιοχής, οι οποίοι θα ήταν και αυτοί που ενδεχομένως θα κληθούν να χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο μηχάνημα που σώζει ζωές, μιας και η χρήση του είναι εξαιρετικά απλή.

    «Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει αυτή η κλοπή την οποία και καταγγείλαμε στην αστυνομία και θα ελέγξουμε το υλικό από κάμερες, το οποίο σίγουρα υπάρχει, ώστε να εντοπίσουμε τον δράστη της κλοπής», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ επισημαίνοντας ότι μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχουν αποτελέσματα σύμφωνα και με τον αστυνομικό διευθυντή με τον οποίο επικοινώνησε ο Δήμος.

    «Είμαι σίγουρος όμως ότι θα καταλήξουμε στον εντοπισμό του δράστη. Προφανώς πρόκειται για μία κατάπτυστη ενέργεια. Αυτός ο οποίος προέβη στην πράξη και κατέχει τον απινιδωτή να γνωρίζει ότι δεν του είναι χρήσιμος με την έννοια ότι ο συγκεκριμένος απινιδωτής αφορά δημόσιους χώρους και αφορά στην άμεση βοήθεια σε πολίτες που ίσως τον χρειαστούν και προστατεύει τη δημόσια υγεία», είπε ο κ. Μαρινάκης ο οποίος δεσμεύτηκε ότι «σε περίπτωση που δεν καταφέρουμε τελικά να εντοπίσουμε τον δράστη και να τοποθετήσουμε πίσω τον απινιδωτή ανέλαβα τη δέσμευση για αγορά ενός νέου από πλευράς του δήμου ώστε να εγκατασταθεί και πάλι στη θέση του» είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

    Ο δήμος ζητάει τη συνδρομή των πολιτών σε περίπτωση που γνωρίζουν κάτι για τη συγκεκριμένη κλοπή να ενημερώσουν άμεσα.

    Στο μεταξύ ένα νέο περιστατικό με πυροβολισμούς εναντίον μηχανήματος βαρέου τύπου που συνδράμει στα έργα αποκατάστασης των ζημιών σε δρόμους της περιοχής Κράνα – Ζωνιανά, στον ορεινό Μυλοπόταμο προβληματίζει τις αρχές αλλά και τους κατοίκους της περιοχής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστοι πυροβόλησαν τα τζάμια του εσκαφέα προκαλώντας φθορές σε ένα μηχάνημα που βοηθάει να ανοίξει ο συγκεκριμένος δρόμος ο οποίος εδώ και μέρες λόγω προβλημάτων από την κακοκαιρία παραμένει κλειστός έχοντας ρηγματώσεις και καθιζήσεις.

    https://www.facebook.com/rethkaleidoskopio/posts/2138672536187011

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Λάρισα: Εγκλωβίστηκαν στο Στόμιο για 5 ώρες εξαιτίας του χιονιά (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ωκεανίς»: Δεμένα τα πλοία στην Κρήτη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Eπεισόδια στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (video)



    ΣΧΟΛΙΑ