• Κοινωνία

    Ρέντη: Σε τρίτη επέμβαση θα υποβληθεί ο 31χρονος αστυνομικός – Ελεύθεροι και οι 424 προσαχθέντες – Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

    • NewsRoom


    Ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο για διακοπή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, μετά και τη δολοφονική επίθεση από οπαδούς κατά αστυνομικού, στο περιθώριο του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στου Ρέντη.

    Έκτακτη σύσκεψη συγκαλείται σήμερα, Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την οπαδική βία και με φόντο τα θλιβερά επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

    Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ένας 31χρονος αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά όταν επλήγη στον μηρό από ναυτική φωτοβολίδα. Ο αστυνομικός νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

    Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος ο Γιάννης Οικονόμου, ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Γιάννης Βρούτσης ο Σταύρος Παπασταύρου, ο Άκης Σκέρτσος και ο Γιάννης Μπρατάκος.

    Στο τραπέζι της συζήτησης αναμένεται να τεθούν οι αλλαγές του Ποινικού Κώδικα και να ερευνηθεί αν και ποιες διορθωτικές προσθήκες θα μπορούσαν να υπάρξουν για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων αλλά και το επιχειρησιακό πλαίσιο δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας στα αθλητικά γεγονότα.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις ακόμη και για διακοπή του πρωταθλήματος.

    Ελεύθεροι και οι 424 προσαχθέντες

    Ελεύθεροι αφέθηκαν σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ και οι 424 που προσήχθησαν από τα επεισόδια στου Ρέντη στην διεύθυνση Αλλοδαπών, χωρίς να γίνει καμία σύλληψη.

    Οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για τους δράστες των επεισοδίων συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης που πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

    Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον 31χρονο αστυνομικό

    Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε στου Ρέντη. Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε καταστολή και με μηχανικό αερισμό και οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες.

    Σύμφωνα με το OPEN, ο 31χρονος θα υποβληθεί σε μία τρίτη επέμβαση εντός της ημέρας προκειμένου να καθαριστεί το τραύμα του. Στο νοσοκομείο έχουν σπεύσει από την πρώτη στιγμή οι γονείς του και η αδελφή του για να είναι κοντά του.

    Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός λόγω του αιμορραγικού σοκ υπέστη και ανακοπή και οι γιατροί με ΚΑΡΠΑ κατάφεραν να τον επαναφέρουν έπειτα από 10 λεπτά.

    Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει έκκληση για αίμα για τον 31χρονο αστυνομικό

    Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει έκκληση στο προσωπικό της για αίμα, για τον 31χρονο υπαρχιφύλακα που τραυματίστηκε σοβαρά στα επεισόδια έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη, στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

    Συγκεκριμένα αναφέρει:

    «Κατόπιν σοβαρού τραυματισμού του που έλαβε χώρα την 7/12/2023 εξωτερικά του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρέντη “Μ. Μερκούρη”, ο υπαρχιφύλακας νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας “Άγιος Παντελεήμων” (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) και χρήζει άμεσης ανάγκης αίματος.

    Παρακαλείται το προσωπικό των Υπηρεσιών, που επιθυμεί να προσφέρει αίμα, ανεξαρτήτως ομάδος αίματος, να μεταβεί στο προαναφερόμενο νοσοκομείο από την 08:30′ ώρα της 09/12/2023, δηλώνοντας εθελοντές αιμοδότες για τον ανωτέρω ασθενή».

    Διαβάστε επίσης

    Οπαδική Βία: Στο τραπέζι της σύσκεψης στο Μαξίμου η διακοπή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων

    Ρέντη – Ηχητικό ντοκουμέντο: «Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε, έχει χάσει πολύ αίμα»



    ΣΧΟΛΙΑ