• Κοινωνία

    Ρέντης – Ηχητικό ντοκουμέντο: «Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε, έχει χάσει πολύ αίμα»

    • NewsRoom


    Στο ηχητικό απόσπασμα, ακούγονται οι αγωνιώδεις φωνές των συναδέλφων του βαριά τραυματισμένου αστυνομικού να επικοινωνούν με το κέντρο της Άμεσης Δράσης λίγα μόλις λεπτά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

    «Πες μου λίγο για τον συνάδελφο, έχουμε κάνει το τουρνικέ (σ.σ. επίδεσμο)», ρωτά ένας αστυνομικός που είναι στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, ενώ στη συνέχεια ζητά μέσω ασυρμάτου: «να μη φύγει κανείς από το γήπεδο, αν δεν λάβεις εντολή».

    Αναλυτικά ο διάλογος των αστυνομικών από το γήπεδο στου Ρέντη και του κέντρου της Άμεσης Δράσης

    Αστυνομικός – Ρέντη: «Εισέρχονται Παπαδιαμάντη, κάνω κίνηση μπρος πίσω, στον σταθμό».

    Αστυνομικός -Κέντρο Α.Μ.: «Ελήφθη, Αποστόλη, πες μου λίγο για τον συνάδελφο, έχουμε κάνει το τουρνικέ;»

    Αστυνομικός – Ρέντη: «Το έχουμε φτιάξει το τουρνικέ, έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, έχει χαθεί […] γι’ αυτό και να συντομεύει ο σταθμός»

    Αστυνομικός -Κέντρο Α.Μ.:  «Εχει κανονικά αισθήσεις ο συνάδελφος Αποστόλη;»

    (….)

    Αστυνομικός -Κέντρο Α.Μ.:  «Β4 ελήφθη, όταν έρθει 541. Επαναλαμβάνει το κέντρο. Κίνησε κανονικά τις δύο δυνάμεις 541 και 535, πάρε μέσα τα άτομα και θα παραμείνεις στις δύο εξόδους με τις διμοιρίες. Δεν θα φύγει κανείς από το γήπεδο αν δε λάβεις εντολή, το καταλαβες;»

    Ρέντης – Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο

    Ο συνάδελφος του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε στα επεισόδια στου Ρέντη μίλησε στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου για όσα συνέβησαν.

    «Ήμασταν στην ίδια διμοιρία. Δέχτηκε ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό η οποία εισχώρησε αρκετά μέσα, έφτασε μέχρι το κόκκαλο και έκοψε τη μηριαία αρτηρία. Σε δεύτερο χρόνο έσκασε στα πόδια του πολύ ισχυρή εκρηκτική ύλη, η οποία του προκάλεσε τραυματισμό στο άλλο πόδι από θραύσματα. Το πόδι είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Η αιμορραγία προκλήθηκε και στο άλλο πόδι από θραύσματα.

    Τον συνάδελφο τον έσωσε η διμοιρία με τουρνικέ καθώς είχε ακατάσχετη αιμορραγία και με κάρπα όταν έχασε πλέον τις αισθήσεις του εν μέσω μάχης. Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου έπαθε ανακοπή και 15 λεπτά δεν βρισκόταν στη ζωή, έως ότου οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Τα επόμενα δύο 24ωρα είναι πολύ κρίσιμα».

    Το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν

    Στην ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας επέστρεψε ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» μετά από χτύπημα στον μηρό από φωτοβολίδα ευθείας βολής σε επεισόδια.

    Οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να ξαναμπεί στο χειρουργείο για να γίνει ένας νέος καθαρισμός στο τραύμα του. Στη συνέχεια τον έβαλαν σε τεχνητό κώμα για να μπορούν να ελέγχουν καλύτερα την κατάστασή του. Σε 2 με 3 ημέρες, θα προσπαθήσουν να τον αποσωληνώσουν, για να δουν εάν ανταπεξέρχεται ο οργανισμός του και να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα.

    Ρέντης: Μετά το βίντεο – ντοκουμέντο από την μεταφορά του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε στον μηρό έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», το φως της δημοσιότητας βλέπει και ηχητικό ντοκουμέντο ντοκουμέντο επικοινωνίας των αστυνομικών δυνάμεων που ήταν στο σημείο.

    Στο ηχητικό απόσπασμα, ακούγονται οι αγωνιώδεις φωνές των συναδέλφων του βαριά τραυματισμένου αστυνομικού να επικοινωνούν με το κέντρο της Άμεσης Δράσης λίγα μόλις λεπτά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

    «Πες μου λίγο για τον συνάδελφο, έχουμε κάνει το τουρνικέ (σ.σ. επίδεσμο)», ρωτά ένας αστυνομικός που είναι στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, ενώ στη συνέχεια ζητά μέσω ασυρμάτου: «να μη φύγει κανείς από το γήπεδο, αν δεν λάβεις εντολή».

    Τι είχε προηγηθεί

    Το χθεσινοβραδινό χειρουργείο, έγινε για να αποκατασταθεί το θέμα της αιμορραγίας – όπου ο άνδρας υπέστη ανακοπή και επανήλθε – ενώ σήμερα γίνεται καθαρισμός των ιστών. Αυτό είναι απαραίτητο καθώς όταν μια ναυτική φωτοβολίδα περνάει μέσα στον οργανισμό και χτυπάει το σώμα, η καύση της πρωτεϊνικής ύλης συνεχίζεται. Υπάρχουν μεγάλες καταστροφές σε ιστούς, καθώς και κακώσεις που έχουν προκληθεί στο σώμα του 31χρονου και όλα αυτά πρέπει να χειρουργηθούν για να καθαριστούν έτσι ώστε να γίνει χειρουργικός καθαρισμός και να μην υπάρξει περιθώριο για μόλυνση.

    Λίγο πριν τις δύο μετά τα μεσάνυχτα και και μετά από σχεδόν τρεις ώρες, ολοκληρώθηκε το πρώτο χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη μόλις μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Σημειωτέον το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, παρά ταύτα άνοιξε αμέσως το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και χειρουργείο για να αντιμετωπίσει το επείγον περιστατικό.

    Στο νοσοκομειο μετέβησαν τόσο ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όσο και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού.

    Λίγο πριν τις 03:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής το Γενικό Κρατικό Νίκαιας εξέδωσε και το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού.

    ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

    «Περί ώραν 22:00 της 7ης -12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό.

    Εφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Εγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock. Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

    Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του ταύματος στον αριστερό μηρό. Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

    Διαπιστώθηκε επίσης εκκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση. Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση».

    Διαβάστε επίσης

    Οπαδική Βία: Στο τραπέζι της σύσκεψης στο Μαξίμου η διακοπή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων

    Αράχωβα: Κόντρες κτηνιάτρων για τα αίτια θανάτου του Όλιβερ

    Επεισόδια στο Ρέντη: Πάνω από 200 άτομα έχουν αφεθεί ελεύθερα από όσους προσήχθησαν στο “Μελίνα Μερκούρη”



    ΣΧΟΛΙΑ