• Πολιτική

    Οπαδική Βία: Στο τραπέζι της σύσκεψης στο Μαξίμου η διακοπή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο για διακοπή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, μετά και τη δολοφονική επίθεση από οπαδούς κατά αστυνομικού, στο περιθώριο του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, στο «τραπέζι» της έκτακτης σύσκεψης για την οπαδική βία που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη το Σάββατο, θα εξεταστεί η πρόταση για διακοπή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων, σε όλα τα αθλήματα, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

    Η απόφαση έρχεται μετά από μια σειρά ακραίων γεγονότων, με αποκορύφωμα την επίθεση κατά του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του στην Εντατική.

    Υπενθυμίζεται πως είχαν προηγηθεί η είσοδος οπαδών του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού σταδίου και η επέμβαση των ΜΑΤ, αλλά και οι απειλές κατά της ζωής των διαιτητών του συγκεκριμένου αγώνα, η οποία μάλιστα οδήγησε στην απόφαση των διαιτητών της Super League για αποχή.

    Κατά την αυριανή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τρεις υπουργοί αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.

    Ειδικότερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης και αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, θα συναντηθούν με τον κ. Μητσοτάκη προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα βήματα της Πολιτείας.

    Την Παρασκευή, ο Γιάννης Οικονόμου, με δήλωσή του, υπερασπίστηκε την ΕΛΑΣ, χαρακτηρίζοντας «αχρεία» την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός για τα επεισόδια στου Ρέντη.

    «Μετά τη δολοφονική απόπειρα κατά του 31χρονου αστυνομικού, και ενώ όλη η Ελλάδα προσεύχεται για τη ζωή του, επιχειρείται από ορισμένους μια αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛ.ΑΣ., με ισχυρισμούς που προκαλούν τη λογική και το δημόσιο αίσθημα», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

    Νωρίτερα, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός είχε υποστηρίξει πως η Αστυνομία φέρθηκε με «τακτικές Ναζί» κατά των οπαδών του Ολυμπιακού και πως τα επεισόδια προκλήθηκαν από άτομα που δεν είχαν σχέση με τον αγώνα αλλά έγιναν «μακριά από το γήπεδο».

    Τι δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης για την οπαδική βία

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στους πολιτικούς συντάκτες την Παρασκευή, ξεκαθάρισε πως «οι δράστες όλων αυτών των φρικτών εγκλημάτων δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό και τους χιλιάδες φιλάθλους που θέλουν να πάνε στο γήπεδο. Είναι κοινοί εγκληματίες που με την ανοχή κάποιων απειλούν και κάποιες φορές αφαιρούν ζωές και καταστρέφουνε περιουσίες».

    Στο πλαίσιο αυτό, συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει αυταπάτες ότι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα δια μαγείας. Με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα και τη στάση μας για την εφαρμογή του νόμου θα δώσουμε αυτή τη μάχη με κάθε θεσμικό όπλο μέχρι τέλους», είπε.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι η κυβέρνηση «δεν έχει μείνει στα λόγια» και έστειλε το μήνυμα ότι «οι πολλές πράξεις που έχουν γίνει πρέπει να γίνουν περισσότερες. Είναι δεδομένο ότι η εγκληματικότητα τρέχει με μια ταχύτητα και εμείς πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα».

    Όπως είπε «οι αλλαγές του Ποινικού Κώδικα θα λύσουν σε μεγάλο ποσοστό την κατάσταση. Αυτοί όλοι οι εγκληματίες που δεν έχουν ούτε χρώμα ούτε ομάδα, είναι εγκληματίες και πρέπει να είμαστε όλοι απέναντι τους, διαπράττουν βαρύτατα κακουργήματα μέχρι ανθρωποκτονίες αλλά κάνουν και πλημμελήματα που έχουν μεγάλες επιπτώσεις στη δημόσια περιουσία.

    Δεν θα έχουμε ξανά αυτό που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια ότι μπαίνουν με μια διαδικασία αυτοφώρου, καταδικάζονται και βγαίνουν έξω. Αυτά τελειώνουν με τις επικείμενες αλλαγές του Ποινικού Κώδικα».

    «Ένα ζήτημα είναι η δικαιοσύνη που πρέπει να αποδίδεται πιο γρήγορα και χωρίς αστερίσκους και παραθυράκια για να καταδικάζεται κάποιος και με μια σειρά διεξόδους να μένει έξω και να επιστρέφει στα γήπεδα ή τους χώρους που επιλέγουν να παρανομούν» συμπλήρωσε ο κ Μαρινάκης.

    Διαβάστε επίσης:

    Super League: Την Τρίτη ορίζονται τα ματς της αγωνιστικής που αναβλήθηκαν

    Επεισόδια στο Ρέντη: Πάνω από 200 άτομα έχουν αφεθεί ελεύθερα από όσους προσήχθησαν στο “Μελίνα Μερκούρη”

    Ερασιτέχνης Ολυμπιακός: Τακτικές Ναζί από την Αστυνομία – Τα επεισόδια έγιναν μακριά από το γήπεδο



    ΣΧΟΛΙΑ