Κοινωνία

Ρεκόρ επισκέψεων σε διαδικτυακές βιβλιοθήκες


Ρεκόρ νέων χρηστών, κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονταν λόγω του κορονοϊού, κατέγραψε η σλοβενική διαδικτυακή βιβλιοθήκη Biblos.

Οι χρήστες που επιλέγουν την πλατφόρμα της έχουν δανειστεί από την αρχή της πανδημίας της Covid-19, σχεδόν 100.000 ηλεκτρονικά βιβλία, ξεπερνώντας το σύνολο των ηλεκτρονικών βιβλίων του 2019.

Από τα μέσα Μαρτίου, η Biblos, που ως ηλεκτρονική βιβλιοθήκη διαθέτει πάνω από 4.000 ηλεκτρονικά βιβλία, έχει καταγράψει αύξηση στον αριθμό των χρηστών, κάτι που πιθανότατα θα άφηνε μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στις συνήθειες ανάγνωσης, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το 2019, χρήστες μέσω της πλατφόρμας της, είχαν πρόσβαση σε 98.000 ηλεκτρονικά βιβλία , καθώς η Biblos εξυπηρετεί περίπου 25.000 βιβλιοθήκες.

Οι χρήστες προέρχονται από 70 και πλέον χώρες και εκτός από τη Σλοβενία, οι περισσότεροι χρήστες προέρχονται από την Ιταλία, την Αυστρία, την Κροατία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελβετία, τις ΗΠΑ και το Λουξεμβούργο.

Από τα μέσα Μαρτίου, έως 10.000 άτομα είχαν πρόσβαση στη διαδικτυακή βιβλιοθήκη κάθε μέρα, με το μέσο ημερήσιο όγκο δανεισμού ηλεκτρονικών βιβλίων να ανέρχεται σε 1.740.


ΣΧΟΛΙΑ