• Κοινωνία

    Συνετρίβη πολεμικό αεροσκάφος Φάντομ νότια της Ανδραβίδας – Βρέθηκαν τα συντρίμμια, σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αεροπόρων (upd)

    • NewsRoom


    Πτώση πολεμικού αεροσκάφους στο Ιόνιο έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα συντρίμμια του αεροσκάφους βρέθηκαν στην περιοχή που από την αρχή έψαχναν το Phantom, δηλαδή 35 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας και 8 δυτικά του Κατακόλου.

    Το διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε, σήμερα, Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, στις 10:30 π.μ. σε θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους.

    Στην περιοχή έχουν σπεύσει δύο ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται ένα αεροσκάφος C-130.

    Όπως έγινε γνωστό, το αεροσκάφος της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και απογειώθηκε από την Ανδραβίδα στις 10:15 π.μ.

    Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

    «Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».

    Περισσότερες πληροφορίες σε λίγο…

    Διαβάστε επίσης:

    Πυροβολισμοί σε κατάστημα στο Μενίδι – Τρεις συλλήψεις

    Φωτιά σε φορτηγό κοντά στη Μαλακάσα – Προβλήματα στην κυκλοφορία



    ΣΧΟΛΙΑ