• Κοινωνία

    Πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: Τι αναφέρουν στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που γνώριζαν τον πιλότο

    • NewsRoom

    Ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου, Νίκος Καρυστινός


    Την εκδοχή της μηχανικής βλάβης ως αίτιο που προκάλεσε την τραγωδία στον Πόρο το μεσημέρι της Τρίτης με την πτώση του ελικοπτέρου  προκρίνουν στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που είχαν συνυπηρετήσει και γνώριζαν καλά τον πιλότο Νίκο Καρυστινό. Ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου είχε εμπειρία με χιλιάδες ώρες πτήσης στα μαχητικά αεροσκάφη και άρχισε να εργάζεται στην πολιτική αεροπορία μετά την αποστράτευσή του.

    Όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες των ανθρώπων που βρίσκονταν στο σημείο εκείνη τη στιγμή, το ελικόπτερο είχε πρόβλημα κατά την απογείωση και σηκώθηκε μετά από προσπάθειες, ενώ πολύ γρήγορα όταν βρέθηκε στον αέρα έβγαλε καπνούς, χτύπησε στα καλώδια και κατέπεσε.

    Σημειώνεται ότι το ελικόπτερο ανήκε στην εταιρεία «ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕ» η οποία με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, γνωστοποιεί ότι «σήμερα και περί ώρα 15.40 κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου ελικόπτερο τύπου Agusta A 109, ιδιοκτησίας της θυγατρικής της εταιρείας ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ, με αποτέλεσμα οι τρεις επιβαίνοντες να χάσουν τη ζωή τους».

    Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «το ως άνω ελικόπτερο είχε παραχωρηθεί/εκμισθωθεί ήδη από ετών προς πλήρη διαχείριση και εκμετάλλευση στην εταιρεία με την επωνυμία «I FLY ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΕ». Το ΔΣ της εταιρείας στην ίδια ανακοίνωση εκφράζει τη λύπη του για το ως άνω θλιβερό γεγονός και γνωστοποιεί ότι «θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη επί του ανωτέρω θέματος».



    ΣΧΟΛΙΑ