• Κοινωνία

    Πτώση Canadair: «Δεν έβλεπαν τα δέντρα από τον καπνό» – Συγκλονίζει πιλότος του δεύτερου Canadair στην Κάρυστο

    Η στιγμή της πτώσης του Canadair


    Την εκτίμησή του για το πώς έγινε η μοιραία πτώση του Canadair, που συνετρίβη χθες στην Κάρυστο, με αποτέλεσμα τον άδικο χαμό των δύο πιλότων, του σμηναγού Χρήστου Μουλά και του ανθυποσμηναγού, Περικλή Στεφανίδη, έδωσε ο ταξίαρχος εν αποστρατεία Μάμας Κρασσάς, ο γιος του οποίου ήταν ο κυβερνήτης του δεύτερου αεροσκάφους που επιχειρούσε στο σημείο.

    Όπως ανέφερε ο κ. Κρασσάς στην  κάμερα του OPEN:

    «Οι χειριστές προσπάθησαν να κατέβουν χαμηλά για να είναι αποτελεσματικοί στη φωτιά, να την σβήσουν. Πάντα κατεβαίνουν με αντίθετη ροή ανέμων για να υπάρχει στήριξη στο αεροπλάνο. Οι καπνοί από τη φωτιά πήγαιναν προς το μέρος τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δουν πίσω από τη φωτιά τα δέντρα.

    Στην απαγκίστρωση, στη δεξιά στροφή βρήκε το ακρυπτερύγιο του δεξιού φτερού του αεροσκάφους στα δέντρα, αποκολλήθηκε ο πλωτήρας και από ότι φαίνεται χτύπησε τα πηδάλια του αεροσκάφους και τα κατέστρεψε. Δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα (για να σωθούν).

    Είναι ανεξέλεγκτο το αεροπλάνο, κάνει ό,τι θέλει αυτό, δεν υπακούει στις εντολές του χειριστή καθώς δεν υπάρχουν πηδάλια για να το οδηγήσεις. Εάν έφευγε μόνο αυτό το κομμάτι (που φαίνεται στο βίντεο) το αεροπλάνο μπορεί να πετάξει κανονικά, δεν υπάρχει πρόβλημα πλην όμως το γεγονός πως φαίνεται ότι όπως αποκολλήθηκε από το φτερό χτύπησε πίσω στην άκρη του φτερού που είναι τα πηδάλια του αεροσκάφους και τα κατέστρεψε. Αυτό είναι δική μου προσωπική εκτίμηση».

    Διαβάστε επίσης:

    Φωτιά στη Λαμία: Εκκενώνεται το βόρειο τμήμα της πόλης – Κάηκαν σπίτια

    ΠτΔ: Θα παραστεί την Παρασκευή στην κηδεία του Σμηναγού Χρήστου Μουλά στα Χανιά

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα παραστεί στην κηδεία του ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη



    ΣΧΟΛΙΑ