• Κοινωνία

    Ψευτογιατρός: Ανατριχιαστική μαρτυρία κόρης θύματος στη δίκη του 48χρονου

    Αμετανόητος ο ψευτογιατρός - Διεκόπη για αύριο η δίκη του


    “Ελεγα στον κατηγορούμενο ότι ο πατέρας μου χειροτέρευε και μου έλεγε ότι όλα αυτά είναι αντιδράσεις για να αποβάλει τη χημεία. «Αν του κόψεις τη θεραπεία με τα αποστάγματα, ο πατέρας σου θα λιώσει σαν κερί » μου έλεγε για να μου δημιουργεί τύψεις.” Είναι ακόμα μία ανατριχιαστική μαρτυρία κόρης θύματος στη δίκη του 48χρονου «ψευτογιατρού».

    Για πρώτη φορά ο κατηγορούμενος ήταν σήμερα παρών στο δικαστήριο για να ακούσει το κατηγορώ των μαρτύρων-συγγενών θυμάτων.

    Μπαίνοντας το πρωί στη δικαστική αίθουσα άκουσε πρώτα το χλευαστικό σχόλιο μιας άλλης μάνας που έχασε την 35χρονη κόρη της.

    «Τη la prairie ξέχασες να μου φέρεις κύριε Κόντε, που είσαι ο εφευρέτης της….», του φώναξε.

    Πρώτη ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα μία δικηγόρος. Κατέθεσε ότι ο πατέρας της διαγνώσθηκε το 2012 με καρκίνο του παχέως εντέρου και αφού χειρουργήθηκε υποβάλλονταν μέχρι το 2016 σε χημειοθεραπείες.

    «Στις αρχές του 2016 έμαθα ότι μια μοναχή που έπασχε από καρκίνο παρουσίασε βελτίωση και ότι ο Κόντος, ήταν γιατρός από το εξωτερικό και είχε πρωτοποριακές ιατρικές μεθόδους», κατέθεσε η μάρτυρας και συνέχισε:

    «Ενημερώθηκα ότι ήταν ένας γιατρός εγνωσμένου κύρους κα για αυτό ήταν πεπεισμένες και οι μοναχές. Ότι δηλαδή ήταν ένας άνθρωπος του Θεού, ο οποίος ήθελε να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του. Μου είπαν ότι είναι νευροογκολόγος – νευροχειρουργός. Ενδιαφέρθηκα για τον πατέρα μου ο οποίος μέχρι τότε ήταν απόλυτα λειτουργικός.. Φρόντισε να μου καλλιεργήσει ότι ο Θεός πάντα προνοεί και ότι εκείνος καλείται να παρέμβει στον άνθρωπο προκείμενου να επιτελέσει το έργο του Θεού».

    Η δικηγόρος κατέθεσε ότι ο πατέρας της σταμάτησε τις ιατρικές θεραπείες στον πατέρα μου και άρχισε τις θεραπείες του κατηγορουμένου

    ” Εκεί υπήρξε μια βελτίωση και αυτό λειτούργησε παραπλανητικά. Μας είπε ότι αυτά τα σκευάσματα που μας έδινε μόνο λίγοι τα έπαιρναν στον κόσμο. Έλεγε ότι ήταν αποστάγματα από εξειδικευμένες ουσίες που μπορούσαν να απολαμβάνουν λίγοι. Μας έλεγε ότι τα έφερνε από την Ελβετία. Μας έδινε οδηγίες και ήταν αυστηρός. Μας έλεγε πως αν βάζαμε μια σταγονίτσα παραπάνω θα είχαμε πρόβλημα».

    Πρόεδρος: Είστε μορφωμένη γυναίκα, δικηγόρος. Δεν σας προβλημάτισε ότι σας έλεγε «ξεκινάμε τα βότανα για να αντιμετωπίσουμε τον καρκίνο»;

    Μάρτυρας: Πάρα πολύ, αλλά ήταν τόσο έντονη η πειθώ του. Μου έλεγε πως «αν ακολουθήσεις ότι σου πω όπως σώθηκε η μοναχή έτσι θα σωθεί και πατέρας σου». Μας μίλαγε για πλήρη ίαση….

    Η μάρτυρας κατέθεσε ότι έδωσε στον κατηγορούμενο μετρητά και επιταγές όχι μόνο για τα βότανα αλλά και για τις ενέσεις αρτεμισίνης για τις οποίες «μας έλεγε ότι διαλύει τους όγκους και αποτρέπει τις μεταστάσεις»!

    Με την έναρξη της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας ο κατηγορούμενος κατέθεσε ένσταση ακυρότητας, διότι όπως ανέφερε η υπεράσπισή του, ζήτησε από τον Οκτώβριο να μεταφερθεί από τις φυλακές Τρικάλων σε κοντινό στην Αθήνα σωφρονιστικό κατάστημα ώστε να έχει επικοινωνία με τους δικηγόρους του. Ωστόσο το σχετικό αίτημά του, κατά την υπεράσπιση, απερρίφθη ως πρόωρο με αποτέλεσμα να έχει επέλθει προσβολή των υπερασπιστικών του δικαιωμάτων.

    Η ένσταση του απορρίφθηκε από το δικαστήριο.



    ΣΧΟΛΙΑ