• Κοινωνία

    Ψάλτου για Φιλιππίδη: «Έτρεμα τη στιγμή που θα βγω στη σκηνή» (video)

    • NewsRoom

    Πέτρος Φιλιππίδης και Γιώργος Ψάλτου


    Για ξυλοδαρμό κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης «Φον Δημητράκης» κατηγορεί τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο Γιώργος Ψάλτου.

    Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Γιώργος Ψάλτου δήλωσε ότι αυτό που τον κινητοποίησε να μιλήσει ήταν η πρώτη καταγγελία της Ζέτας Δούκα, ενώ η πρόθεσή του ήταν να κινηθεί απολύτως θεσμικά. Θεωρεί ότι το εξώδικο που έστειλε ο κ. Φιλιππίδης, στον δικηγόρο του κ. Ψάλτου, Γιώργο Γεράρη, απευθύνεται αποκλειστικά στο πρόσωπό του.

    Ο Γιώργος Ψάλτου υποστηρίζει τα λεγόμενά του τονίζοντας πως όσα καταγγέλλει δεν έχουν ίχνος ψέματος ή υπερβολής. «Έτρεμα τη στιγμή που θα βγω στη σκηνή», δήλωσε.

    Περιγράφοντας τη συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη, είπε πως ξεκίνησε το 2013 όντας εξωτερικός συνεργάτης και στη συνέχεια ανέβασαν την παράσταση «Φον Δημητράκης». Καθ’ όλη τη διάρκεια της πρώτης σεζόν, ο κ. Ψάλτου δεχόταν ανελέητο ξύλο επί σκηνής από τον κ. Φιλιππίδη, κάτι βέβαια που δεν γινόταν αντιληπτό στο κοινό που παρακολουθούσε.

    Από τις κακουχίες, ο κ. Ψάλτου έπαθε θλάση και φλεγμονή, ωστόσο το υπέμενε καθώς βρισκόταν σε δεινή οικονομική κατάσταση. Υπήρχαν μάλιστα στιγμές που δεν μπορούσε να το αντιμετωπίσει. «Καθόμουν γιατί η ανάγκη είναι ο εχθρός της ελευθερίας», είπε χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με τις περιγραφές του κ. Ψάλτου, ο κ. Φιλιππίδης συνέχισε να τον χτυπά την ώρα παράστασης, ενώ προσπάθησε να τον βγάλει και τρελό. Οι πρακτικές του άλλαζαν κατά τη διάρκεια της σεζόν, από χτυπήματα με τηλέφωνο στον ώμο, μέχρι σπρωξιές και γονατιές.

    Για τον γνωστό ηθοποιό, ο κ. Ψάλτου υποστήριξε πως ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται στο χώρο του θεάτρου είναι ένας τρόπος ηγεμονικός. Η παράσταση συνεχίστηκε και για δεύτερη χρονιά με την κατάσταση να έχει ηρεμήσει σε έναν βαθμό ώσπου περί τα τέλη της τρίτης παράτασης που είχε λάβει η παράσταση, ο κ. Φιλιππίδης χτύπησε ανελέητα τον κ. Ψάλτου έξω από το καμαρίνι του με αρκετούς συναδέλφους να προσπαθούν να τον ηρεμήσουν.

    Ο ηθοποιός δήλωσε ότι δε φοβάται πια και προτρέπει όποιον έχει υποστεί σεξουαλική, σωματική ή λεκτική κακοποίηση, να μιλήσει άφοβα. «Δε δέχομαι καμία απειλή και είμαι εδώ για να υποστηρίξω τον εαυτό μου», τόνισε και πρόσθεσε πως δεν ανακαλεί τίποτα από όσα έχει πει για τον κ. Φιλιππίδη.

    Κούγιας: Ο κ. Λιγνάδης μου έδωσε εντολή να στραφώ εναντίον όλων όσων κατακρεούργησαν το τεκμήριο αθωότητός του

    Σκιαδαρέσης για το ξύλο Φιλιππίδη σε ηθοποιό: «Εννοείται πως θα καταθέσω, δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια»

    Αρσάκειο: Επιστολή 285 αποφοίτων για σεξουαλική βία – Μπαμπινιώτης: Αίτημα στον Εισαγγελέα



    ΣΧΟΛΙΑ