• Κοινωνία

    Προθεσμία για τις 3 Ιουνίου πήρε ο Μάριος Σαλμάς για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων

    Σαλμάς

    Μάριος Σαλμάς


    Στις 3 Ιουνίου θα δώσει τελικώς τις εξηγήσεις του στους εισαγγελείς ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων.

    Μετά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, ο κ. Σαλμάς κλήθηκε σήμερα σε ανωμοτί εξηγήσεις, ως ύποπτος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία.

    Το πρωί, στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς εμφανίστηκαν οι δύο δικηγόροι του πρώην υπουργού και ζήτησαν προθεσμία για να ενημερωθούν για το σύνολο της δικογραφίας.

    Στο διαβιβαστικό τους προς τη Βουλή, οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι «διαφαίνονται ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού για την τέλεση του κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου».

    Η υπόθεση αφορά ενδεχόμενη ζημιά του ΕΟΠΥΥ από τις διερευνόμενες ως υπερκοστολογημένες αρθροσκοπήσεις.

    Επιπλέον ο κ. Σαλμάς πρέπει να δώσει εξηγήσεις για δύο συμβάσεις με τον ΕΟΠΠΥ για αρθροσκοπήσεις αλλά και για 503 μη νομότυπα παραστατικά (δεν έφεραν είτε υπογραφή ασφαλισμένου, είτε σφραγίδα διαγνωστικού κέντρου).

    Οι επίμαχες εξετάσεις που συνταγογράφησε ο κ. Σαλμάς ως ορθοπεδικός, γίνονταν σε διαγνωστικό κέντρο της οικογένειάς του.

    Ο πρώην υπουργός μιλά για σκευωρία. Αναμένεται να υποστηρίξει στις εξηγήσεις του ότι δεν προκλήθηκε ζημία στον ΕΟΠΥΥ απο τις δικές του συνταγογραφήσεις καθώς υπήρχε συγκεκριμένο πλαφόν για την αποζημίωση του συνόλου των διαγνωστικών εξετάσεων στα ιδιωτικά κέντρα.

    Επίσης ότι τα επίμαχα παραπεμπτικά εγκρίθηκαν και πληρώθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ την περίοδο 2015-2016. Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποζημίωση 12.000 ευρώ στην Ηριάννα και τον Περικλή για την παράνομη κράτησή τους στη φυλακή 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μ. Σαλμάς: Μέσα σε μια νύχτα έγινα στόχος δεκάδων πολυεθνικών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Έσπασαν» τα ισόβια για τους δολοφόνους του Λουκμάν



    ΣΧΟΛΙΑ