• Πολιτική

    Την άρση της ασυλίας του Μάριου Σαλμά ζήτησε η Εισαγγελέας Διαφθοράς

    Σαλμάς

    Μάριος Σαλμάς


    Άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού υγείας Μάριου Σαλμά ζητά από τη Βουλή η εισαγγελία κατά της διαφθοράς. Η δικογραφία, η οποία αφορά υπερτιμολογημένες αρθροσκοπήσεις, διαβιβάστηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να σταλεί στο κοινοβούλιο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες διαφαίνονται ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού για την τέλεση του κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία κατά συναυτουργία και κατ´ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

    Η δικογραφία αφορά ενδεχόμενη ζημιά του ΕΟΠΥΥ κατά χιλιάδες ευρώ από την υπόθεση των υπερκοστολογημένων παραπεμπτικών για αρθροσκοπήσεις.

    Η έρευνα επικεντρώθηκε σε συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με δυο διαγνωστικά κέντρα (το ένα εκ των οποίων συστεγάζονταν με το ιδιωτικό ιατρείο του Μάριου Σαλμά.) Ελέγχθηκαν συνολικά 553 παραπεμπτικά τα οποία υποβλήθηκαν στον ΕΟΠΥΥ για αποζημίωση. Τα 543 συνταγογραφήθηκαν από το Μάριο Σαλμά και φέρονται να διαπιστώθηκαν παρατυπίες στο σύνολο τους. (Ενδεικτικά: 363 χωρίς υπογραφή ασφαλισμένου, 109 δεν φέρουν σφραγίδα του παρόχου υγείας).

    Συνολικά το διάστημα από 15/6/15 ως 31/8/16 και στους δυο παρόχους πληρώθηκαν 554.458 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική έρευνα διαπιστώνει ότι τα περισσότερα παραστατικά, τα οποία αποζημιώθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ δεν ήταν νομότυπα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποινικές διώξεις για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ άσκησε η Εισαγγελέας Διαφθοράς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μ. Σαλμάς: Μέσα σε μια νύχτα έγινα στόχος δεκάδων πολυεθνικών



    ΣΧΟΛΙΑ