• Πολιτική

    Μ. Σαλμάς: Μέσα σε μια νύχτα έγινα στόχος δεκάδων πολυεθνικών

    • NewsRoom
    Σαλμάς

    Μάριος Σαλμάς


    Για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έλαβε και που έφεραν άμεση εξοικονόμηση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 500 εκατ. ευρώ μίλησε ο Μάριος Σαλμάς. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε λόγο για στοχοποίησή του, ενώ τόνισε ότι ήταν ο πρώτος εντός του ελληνικού κοινοβουλίου που κατήγγειλε την υπόθεση Novartis.

    Ο ίδιος κατέβαλε συντονισμένες προσπάθειες προκειμένου να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο. «Δεν πίστευα ότι μετά από όσα έκανα θα βρισκόμουν κατηγορούμενος» είπε χαρακτηριστικά.

    «Επί θητείας μου θεσμοθετήθηκε ο τρόπος τιμολόγησης φαρμάκων και αυτό το πλαίσιο ισχύει έως σήμερα» τόνισε ο κ. Σαλμάς.

    Σε άλλο σημείο ανέφερε «θεσμοθέτησα τον τρόπο που χάνουν την τιμολόγηση τα πρωτότυπα φάρμακα και πέφτουν στο 50% ήταν η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έφερα. Για τα φάρμακα που λήγει η πατέντα τους η τιμή έπρεπε να πέσει στο 50% και αυτή η δράση εξοικονόμησε  500 εκατ. ευρώ εντός ενός έτους. Μέσα σε μια νύχτα όμως έγινα στόχος δεκάδων πολυεθνικών. Εγώ ο αφελής χαιρόμουν που οι ασθενείς αγόραζαν φθηνότερα και δεν θα κόβονταν συντάξεις.

    Ο τζίρος της Novartis μειώθηκε κατά  30% σε μια νύχτα» ενώ σημείωσε με νόημα «Ένας τρελός αναπληρωτής υπουργός τα αλλάζει όλα αλλά. Αυτά έκανα εγώ. Δεν ξέρω τι έγινε μετά».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πολάκης σε Γεωργιάδη: Ντροπή και αίσχος να χρησιμοποιείς τον θάνατο ενός παιδιού (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κεραυνοί Γεωργιάδη: Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε την τιμή σε 11 φάρμακα της Novartis έως 334%

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Κουτρουμάνης για Novartis: Είμαι απόλυτα καθαρός – Γελοία η μαρτυρία



    ΣΧΟΛΙΑ