• Κοινωνία

    Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 38χρονος προπονητής που κατηγορείται για αποπλάνηση και βιασμό ανήλικης αθλήτριας


    Προθεσμία να απολογηθεί το πρωί της Πέμπτης ζήτησε και πήρε από την ανακρίτρια ο προπονητής της ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για την αποπλάνηση και το βιασμό μιας ανήλικης αθλήτριας του, πριν από 10 χρόνια.

    «Κάντε υπομονή να μάθετε και την υπόλοιπη αλήθεια», φώναξε στους δημοσιογράφους, την ώρα που αστυνομικοί τον έβγαζαν από τα κρατητήρια.

    Ο 38χρονος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και συνελήφθη χθες στη Σάμο με ένταλμα της ανακρίτριας.

    Η κατάθεση στον εισαγγελέα

    “Να βοηθήσουμε όλοι σε μια συγκλονιστική καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, να προχωρήσουμε για την εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού”, ήταν η προτροπή του παραιτηθέντος προέδρου του ιστιοπλοϊκού ομίλου Πειραιώς.

    Προσερχόμενος το πρωί στον εισαγγελέα, ο Γιάννης Παπαδημητρίου, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους τόνισε:

    “Η Σοφία Μπεκατώρου βιώνει μια δύσκολη κατάσταση, όμως ψυχικά είναι πολύ καλύτερα γιατί έφυγε ένα βάρος χρόνων. Είμαστε εδώ για να λάμψει η αλήθεια και όποιος έχει υποστεί κάτι, άνδρας ή γυναίκα να μιλήσει”.

    Για την απόφαση του να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου, ο κ.Παπαδημητρίου είπε:

    “Η απόφαση ήταν στο πλαίσιο ηθικής και αξιών και για να απαντήσουμε σε μια συγκλονιστική δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδίας που έκανε λόγο για “δυσάρεστο περιστατικό”.

    Ο κ.Παπαδημητρίου κατέθεσε στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο, που διερευνά τις καταγγελίες της ολυμπιονίκη για σεξουαλική κακοποίηση της από μεγαλοπαράγοντα της ιστιοπλοΐας.

    Διαβάστε επίσης

    Συνελήφθη ο προπονητής για τον βιασμό της ανήλικης αθλήτριας

    Στον ανακριτή ο προπονητής που κατηγορείται για τον βιασμό 11χρονης αθλήτριας



    ΣΧΟΛΙΑ