• Κοινωνία

    Προφυλακίστηκαν 3 κατηγορούμενοι για το καρτέλ κοκαΐνης

    Νέο Ηράκλειο: Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια από ακροδεξιούς-Ψάχνουν για εγκληματική οργάνωση


    Την προφυλάκιση των 3 από τους πρώτους 4 κατηγορουμένους που απολογήθηκαν για το καρτέλ που έφερε στην Ελλάδα 1,2 τόνο κοκαΐνης, αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας.

    Αντίθετα ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μία νεαρή Μολδαβή, η οποία φέρεται να είναι συντροφος του υπαρχηγού του διεθνούς κυκλώματος διακίνησης του ακριβού ναρκωτικού.

    Συνολικά, σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Αστακό και Αττική, συνελήφθησαν 8 αλλοδαποί από Αλβανία, Μολδαβία και Ολλανδία. Ανάμεσα τους ένας παλιός γνώριμος των ελληνικών αρχών, ένας 41χρονος Αλβανός που ενεπλάκη πριν από 10 χρόνια σε αιματηρή συμπλοκής με ένα νεκρό στο Βύρωνα.

    Ασύλληπτοι παραμένουν οι δύο φερόμενοι ως «εγκέφαλοι» του κυκλώματος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι, απολογούμενοι αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στο διεθνές κύκλωμα.

    Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι εκτελούσαν εντολές άλλου, ενώ ο φερόμενος ως υπαρχηγός του κυκλώματος φέρεται να υποστήριξε ότι μέλη του καρτέλ ναρκωτικών τον εκβίαζαν και αναγκάστηκε να συμμετάσχει στη διακίνηση μόλις 4 ημέρες πριν από τη σύλληψή του.

    Οι ελληνικές αρχές, ενάμιση χρόνο πριν από την επιχείρηση εισαγωγής 1,2 τόνου κοκαΐνης από τον Αγιο Βικέντιο στον Αστακό, είχαν καταφέρει να διεισδύσουν στο καρτέλ με δυο πληροφοριοδότες.

    Κατάφεραν μάλιστα να βρίσκονται πάνω στο ιστιοπλοϊκό του κυκλώματος, «Barracuda Seven», στο οποίο, τον περασμένο Δεκέμβρη, φορτώθηκε η κοκαΐνη.

    Αύριο απολογούνται οι υπόλοιποι 4 συλληφθέντες.



    ΣΧΟΛΙΑ