• Κοινωνία

    Προφυλακιστέος ο Σύριος: «Τα πήρε πίσω» για τη συμμετοχή στον ΙSIS

    Ελληνική Αστυνομία

    Ελληνική Αστυνομία


    «Δεν είναι τζιχαντιστής», υποστηρίζει τώρα ο 27χρονος Σύριος, που, μετά τη σημερινή απολογία του, παίρνει το δρόμο για τη φυλακή.

    Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν προφυλακιστέο το νεαρό αλλοδαπό, ο οποίος, όταν συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, φέρεται από την αστυνομία να ομολόγησε ότι ανήκε στον ISIS κι ότι το 2014 συμμετείχε σε ομαδική δολοφονία.

    Ωστόσο, στη σημερινή σύντομη απολογία του, φέρεται να αρνήθηκε κάθε συμμετοχή στον ISIS, υποστηρίζοντας πως όσα φέρεται να ομολόγησε στην αστυνομία ήταν επειδή βασανίστηκε για να τα πει.

    Ο 27χρονος, κατηγορούμενος για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και άμεση συνδρομή σε ανθρωποκτονία από δόλο ως τρομοκρατική πράξη, βρέθηκε ανακρινόμενος στην αστυνομία την περασμένη Τετάρτη, μετά από επεισόδιο με άλλους αλλοδαπούς στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα, όπου διέμενε με τη σύζυγό και τα 5 παιδιά του.

    Τότε, ο 27χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι αποχώρησε από τον ISIS το 2018 και έφτασε αρχικά στη Λέσβο μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά τους, όπου αιτήθηκαν άσυλο ως διωκόμενοι από τη Συρία.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ομολόγησε ο 27χρονος που συνελήφθη στην Αθήνα: Συμμετείχε σε φρικιαστικές ανθρωποκτονίες του ISIS

    Σπέτσες: Μυστήριο με τη δολοφονία ενός 26χρονου – Ποιος ο ύποπτος

    Μάνη: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το άγριο φονικό – Σήμερα η κηδεία της 44χρονης

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ