• Κοινωνία

    Προφυλακιστέος ο γνωστός δικηγόρος για τη «μαφία των φυλακών Κορυδαλλού»


    Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του, ο γνωστός δικηγόρος που κατηγορείται για συμμετοχή στη «μαφία των φυλακών Κορυδαλλού».

    Στην απολογία του, ο δικηγόρος κατονόμασε ως εμπνευστή «της σκευωρίας» που οδήγησε στη σύλληψή του τον επιχειρηματία Άρη Φλώρο.

    Στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «ο Φλώρος, ο επίδοξος δολοφόνος του, προσπαθεί τώρα να τον εξαφανίσει, αφού δεν μπόρεσε να τον σκοτώσει. Λίγες ημέρες πριν από τη δευτεροβάθμια δίκη του προσπαθεί να τον εμπλέξει στο κύκλωμα των φυλακών, για να γλιτώσει εκείνος τη φυλακή».

    Πρωτόδικα ο επιχειρηματίας έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου, τον Νοέμβρη του 2014.

    Τι λέει για τον Φλώρο

    Στο απολογητικό του υπόμνημα ο 65χρονος δικηγόρος αναφέρει:

    «Είναι προφανές ότι όλες οι εξελίξεις γύρω από τις ποινικές υποθέσεις, συνδετικός κρίκος των οποίων είναι ο Αρ. Φλώρος,  μόνο συμπτώσεις δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, με κορύφωση όλων τη σύλληψή μου, η οποία προέκυψε από μεθοδεύσεις και την προσπάθεια του επί πολλά έτη επίδοξου δολοφόνου μου Αρ. Φλώρου, να με εμπλέξει, στα κυκλώματα, στα οποία ο ίδιος απευθύνθηκε για να επιτύχει την εξόντωσή μου, ώστε να ελαφρύνει τη δική του θέση και απομακρύνοντας με να ελπίζει στην απαλλαγή του τουλάχιστον από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην εναντίον μου απόπειρα δολοφονίας».

    Την ερχόμενη Τετάρτη είναι προγραμματισμένη να αρχίσει η δίκη του Αρη Φλώρου, σε δεύτερο βαθμό. Υποστηρίζει ο κατηγορούμενος δικηγόρος:

    «Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι όλο αυτό το εγχείρημα λαμβάνει χώρα τη δεδομένη χρονική στιγμή, κατά την οποία ο Αρ. Φλώρος κινδυνεύει να καταδικαστεί τελεσίδικα για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης σε βάρος του ΛΑΓΗΕ ΑΕ και της εις βάρος μου δολοφονικής επίθεσης, ενώ μάλιστα βρίσκεται και σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου, την οποία ο ίδιος και ο συνήγορός του προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ως μέσο υπεράσπισής του στις εν εξελίξει ποινικές δίκες, στις οποίες αντιμετωπίζει βαριές ποινές».

    Η συγκλονιστική κατάθεση του σωφρονιστικού υπαλλήλου

    Τη συγκλονιστική μαρτυρία  ενός παλιού σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Κορυδαλλού επικαλείται ο δικηγόρος για να αιτιολογήσει τις δεκάδες τηλεφωνικές συνομιλίες του με τον φερόμενο αρχηγό του κυκλώματος των Αλβανών κρατούμενων.

    Ο σωφρονιστικός αναφέρεται στην κατάθεσή του σε ένα καβγά που είχε με τον συγκεκριμένο κρατούμενο.

    «Τον έβρισα είναι αλήθεια κι αυτός άρχισε να μου περιγράφει τι κάνουν τα παιδιά μου και τα δρομολόγια που κάνουν για να πάνε στις διάφορες δραστηριότητές τους. Συγκλονίστηκα μετά από αυτό, γιατί όντως ήταν έτσι αυτά που έλεγε… ​Ήξερα, πλέον, ότι ήμουν απόλυτα στοχοποιημένος από τον L. και φρόντιζα να μαθαίνω μέχρι που είναι διατεθειμένος να το πάει. Μάθαινα για τις ευθείες απειλές του στις διάφορες φυλακές που κρατιόταν, μάθαινα για το ενδιαφέρον του αν φοράω ή δεν φοράω αλεξίσφαιρο γιλέκο, μάθαινα επίσης για τις ενέργειές του να στείλει διάφορα ενεργούμενα του (κρατούμενους) στο Ψυχιατρείο, είτε για τον ΦΛΩΡΟ, είτε για αποσταθεροποιητικούς παράγοντςς στο Ψυχιατρείο, όπου ήμουν εγώ, και ήμουν σίγουρος ότι με επιβουλεύεται».

    Ο σωφρονιστικός υπάλληλος, φοβούμενος μήπως πάθουν κάτι τα παιδιά του, συνέδραμε στη μεταγωγή του Αλβανού σε επαρχιακή φυλακή, όπως ακριβώς επιθυμούσε.

    Και ο κατηγορούμενος δικηγόρος λέει ότι συνομιλούσε στο τηλέφωνο με τον ίδιο κρατούμενο διότι φοβόταν.

    «Τελούσα και τελώ υπό το καθεστώς ανασφάλειας και φόβου για τη ζωή τόσο τη δική μου όσο και των μελών της οικογενείας μου», αναφέρει στο υπόμνημά του.

    «Η δολοφονική απόπειρα σε βάρος μου»

    Σενάριο επιστημονικής φαντασίας χαρακτηρίζει ο δικηγόρος την κατηγορία που αντιμετωπίζει για συμμετοχή στην ίδια εγκληματική οργάνωση όπου φέρονται να ανήκουν και οι επίδοξοι δολοφόνοι του (οι δύο Αλβανοί φυσικοί αυτουργοί).

    «Ο μόνος από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση Energa, με τον οποίο έχω έλθει σε επαφή και ο οποίος έχει έρθει σε ευθεία ρήξη μαζί μου και με έχει απειλήσει είναι ο Αριστείδης Φλώρος».

    Σχετικά με τις συναντήσεις του ,με τον Αλβανό κρατούμενο,  αλλά και τη συναναστροφή του με άλλους ποινικούς, υπογράμμισε: «Είναι προφανές ότι ουδέποτε επεδίωξα ή επιθυμούσα να συναντήσω κατ’ ιδίαν τους δράστες που αποπειράθηκαν να με θανατώσουν ούτε άλλωστε θα ήταν λογικό το θύμα μιας τέτοιας επιθέσεως να δύναται ψυχολογικά να συναναστραφεί με τους δράστες που κατ’ ελάχιστον δεν του στοίχισαν τη ζωή. Όμως, όπως προανέφερα μοναδικό και αποκλειστικό μέλημά μου είναι η ανεύρεση της αλήθειας γύρω από τις συνθήκες και τα πρόσωπα που μετείχαν στην απόπειρα εξόντωσής μου, έστω κι αν αυτό συνεπάγεται την προσπάθεια μου να αποσπάσω την αλήθεια δια μέσου των συγκρατούμενων των συλληφθέντων δραστών ή και των ιδίων εάν χρειαστεί!».

    Για τις συνομιλίες με τον «αρχηγό» του κυκλώματος

    Ο 65χρονος υποστηρίζει ότι άρχισε να συνομιλεί με τον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος από τα μέσα Ιανουαρίου του 2015, όταν και του τηλεφώνησε ζητώντας του να μεταβεί στις φυλακές της Κέρκυρας προκειμένου να του αποκαλύψει στοιχεία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του.

    «Όταν τον επισκέφθηκα στις φυλακές της Κέρκυρας μου είπε ότι ο ηθικός αυτουργός «είναι αυτός που εσύ έχεις ονομάσει».

    Στην συνέχεια, πήγα δύο φορές στις φυλακές Χανίων για να μάθω περισσότερα γι’ αυτόν που ήθελε να με σκοτώσει. Μου ζήτησε δύο πράγματα, το ένα ήταν να μεριμνήσω για μια μεταγωγή ενός κρατουμένου από τα Γρεβενά και το άλλο να μεριμνήσω να εκδοθεί άδεια εργασίας σ’ ένα συμπατριώτη του».

    Γιατί συνέχισε να συνομιλεί με τον Αλβανό;

    «Έκτοτε, συνέχισα να διατηρώ επαφή με τον Λ. υπό το κράτος των απειλών και του φόβου που αυτές μου προκαλούσαν και ο λόγος για τον οποίο ανταποκρινόμουν σ’ αυτές, ήταν να τον έχω σε καταστολή αλλά και να αισθάνεται ότι μιλάει μ’ έναν άνθρωπο που μπορεί να εμπιστευτεί προκειμένου να λάβω πληροφορίες που θα με βοηθήσουν να επιβεβαιώσω την ταυτότητα του ηθικού αυτουργού στην απόπειρα ανθρωποκτονίας μου. Για τον λόγο αυτό πάντα του απαντούσα  αόριστα χωρίς να τον διαβεβαιώνω ότι θα τον βοηθήσω και χωρίς να του παρέχω βοήθεια όπως αποδεικνύεται από το περιεχόμενο των απομαγνητοφωνημένων και μη συνομιλιών, οι οποίες αποτελούν τμήμα της εις βάρος μου σχηματισθείσας δικογραφίας» φέρεται να υποστήριξε ο 65χρονος.

    Από την πρώτη στιγμή, υποστηρίζει, είχε ενημερώσει την αστυνομία για τις τηλεφωνικές επαφές και τις συναντήσεις  του με τον Αλβανό κρατούμενο.

    Στο υπόμνημα του μιλά  για έλλειψη ενοχοποιητικών στοιχείων ενώ παραδέχεται  πως έδινε χρήματα στον Αλβανό, καθώς: «ο λόγος που ο Λ. ήθελε τα χρήματα ήταν τόσο σημαντικός για εκείνον, που εάν δεν προέβαινα στην καταβολή του χρηματικού ποσού που μου ζητούσε τότε θα αντιμετώπιζα τεράστιο πρόβλημα, τη διάσταση και το μέγεθος του οποίου μπορεί εύκολα ο καθένας μας να αντιληφθεί. Δεν είχα περιθώριο άρνησης».

    Ο δικηγόρος καταλήγει στο υπόμνημά του:

    «Κατηγορούμαι για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση τον ίδιο μήνα – Νοέμβριο του 2014 – που δύο εκ των αναφερόμενων μελών αυτής αποπειράθηκαν να με σκοτώσουν!! Είναι τόσο προφανές το ανωτέρω παράδοξο, που αυτό και μόνον θα έπρεπε να αρκεί για την κατάδειξη του πρόδηλα αβάσιμου της εις βάρος μου κατηγορίας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στη φυλακή η 45χρονη δικηγόρος που κατηγορείται για τη μαφία των φυλακών Κορυδαλλού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O εγκέφαλος της μαφίας του Κορυδαλλού σχεδίαζε να επιτεθεί σε Βορίδη και Φλώρο μέσα στο δικαστήριο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μαφία φυλακών: Για σκευωρία σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου κάνουν λόγο οι συνεργάτες του



    ΣΧΟΛΙΑ