• Κοινωνία

    Προφυλακιστέος ο 23χρονος κατηγορούμενος για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

    Συλληφθέντες στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης και της επίθεσης ενάντια σε αστυνομικό της ομάδας Δράση, την περασμένη Κυριακή, οδηγούνται στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, Αθήνα, Σάββατο 13 Μαρτίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ


    Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ο ένας από τους τρεις κατηγορουμένους για την άγρια επίθεση και την απόπειρα ανθρωποκτονίας του ειδικού φρουρού στη συγκέντρωση της Νέας Σμύρνης.

    Πρόκειται για τον 23χρονο που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία βάσει της παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνομιλιών του.

    Ό εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη για την απόπειρα σε βάρος του 28χρονου αστυνομικού και σε βάρος του 22χρονου που επίσης είχε συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική.

    Ωστόσο, η ανακρίτρια έκρινε ότι το υλικό της δικογραφίας δεν ήταν αρκετό για να στοιχειοθετήσει για εκείνον την απόπειρα ανθρωποκτονίας. Έτσι το κατηγορητήριο που συνέταξε σε βάρος του αφορούσε μόνο τα υπόλοιπα κακουργήματα (εκρήξεις, κατοχή εκρηκτικών, απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης). Δεν κατηγορήθηκε, δηλαδή τελικά για την απόπειρα ανθρωποκτονίας..

    Έτσι, ο 22χρονος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε ΑΤ 3 φορές το μήνα και της εγγυοδοσίας 1.000 ευρώ.

    Όπως δήλωσε η συνήγορός του Άννυ Παπαρούσου, τα τηλέφωνα των δυο νεαρών παρακολουθούνταν απο τον περασμένο Ιανουάριο με εισαγγελική διάταξη για λόγους δημοσίας ασφάλειας,. αλλά οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί και οδήγησαν στη σύλληψη τους, δεν τους γνωστοποιήθηκαν με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να τις αντικρούσουν στις απολογίες τους.



    ΣΧΟΛΙΑ