• Κοινωνία

    Πρασινίζουν οι αυλές στο πυρόπληκτο Κόκκινο Λιμανάκι


    Με πρωτοβουλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, σε συνεργασία με την Φιλοπρόοδο Ένωση Οικιστών – Επιτροπή Πληγέντων (Κόκκινο Λιμανάκι Δήμου Ραφήνας -Πικερμίου), χορηγήθηκαν από Έλληνες παραγωγούς, πιστοποιημένα φυτά προς φύτευση στις αυλές των σπιτιών κατοίκων της πληγείσας περιοχής του Κόκκινου Λιμανιού (Ραφήνα).

    Τη φυτοτεχνική επιλογή, ομαλή οργάνωση και διεξαγωγή της διαδικασίας ανέλαβε το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών.

    Σε κάθε σπίτι θα δοθούν 5 βραδύκαυστα μεσογειακά φυτά (ελιά, αμπέλι, ροδιά, φιστικιά, αμπέλοψη), πιστοποιημένα, ελληνικής παραγωγής χαρακτηριστικά του «Ελληνικού Κήπου», επαναφέροντας τη λογική της αυλής, με χρηστικά-εδώδιμα,  βραδύκαυστα είδη που ταιριάζουν στο τοπίο και τη φυσιογνωμία της περιοχής.

    Ο Υπουργός εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στους παραγωγούς που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το πρώτο κάλεσμα και οι οποίοι είναι οι Σαλής Σωτήρης (Κιάτο), Μπακασιέτας Κώστας (Νεμέα), Κωστελένος Γιώργος (Πόρος) και Αμυρσώνης Γιακουμής (Σάμος).

    Με απόλυτη συμμόρφωση προς τα νέα δεδομένα εξαιτίας την πανδημίας του κορωνοϊού, η διανομή του φυτικού υλικού στα σπίτια της περιοχής θα γίνει αποκλειστικά σε συνεννόηση με την Επιτροπή Κατοίκων.

    Πιο συγκεκριμένα, η διανομή θα ξεκινήσει την Τρίτη 24 Μαρτίου (παραμονή Ευαγγελισμού), στο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου, Αγίου Θωμά και Αγίου Πορφυρίου (Οδός Ποσειδώνος και Θωμά Νικολάου, Κοκκίνο Λιμανάκι), μετά από επικοινωνία με τους κ.κ. Πέτρο Φράγκο (τηλ. 6977455172) και Κωστή Παπασπύρου (τηλ. 6936644464).

    Μετά το πέρας των μέτρων ενάντια στην πανδημία, οι ενέργειες θα συνεχιστούν από πλευράς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς την ίδια κατεύθυνση για τους κατοίκους της περιοχής.



    ΣΧΟΛΙΑ