Κοινωνία

Πού θα μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού

  • NewsRoom


Σε παλαιά ΝΑΤΟϊκή βάση στον Ασπρόπυργο προτείνεται να γίνει η μεταφορά των φυλακών από τον Κορυδαλλό, σύμφωνα με την εισήγηση της ειδικής επιτροπής που είχε συσταθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η πεντασέλιδη έκθεση παραδόθηκε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας στην ηγεσία του υπουργείου και -όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα- αυτό που μένει είναι να γίνει δεκτή η εισήγηση και να ξεκινήσει το έργο.

Το συγκεκριμένο σημείο -συνολικής έκτασης 93 στρεμμάτων- επιλέχθηκε έπειτα από ενδελεχή έρευνα και αφού απορρίφθηκε το σχέδιο για την περιοχή του Αυλώνα, καθώς κρίθηκε ότι βρίσκεται μακριά από την Αθήνα, τα δικαστήρια, τη ΓΑΔΑ και τα νοσοκομεία.

Εκτός του πού, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξετάζει και το πώς, δηλαδή την χρηματοδότηση του όλου εγχειρήματος αλλά και τα συστήματα ασφαλείας, σε συνδυασμό με τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο «Νέος Κορυδαλλός» θα είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα της ασφάλειας, με υψηλής τεχνολογίας συστήματα, αλλά και με έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων και του προσωπικού. Σε ό,τι αφορά τον τρόπο χρηματοδότησης, οι πληροφορίες λένε ότι οι εισηγήσεις στρέφονται προς το ενδεχόμενο σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και την εύρεση ευρωπαϊκών κονδυλίων.


ΣΧΟΛΙΑ