ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε σήμερα ότι η νόσος COVID-19 εξαπλώνεται σε ανησυχητικούς ρυθμούς σε ορισμένα τμήματα του βόρειου ημισφαιρίου, λίγους μήνες πριν από την περίοδο της εποχικής γρίπης, κατά τους χειμερινούς μήνες.
«Αρχίζουμε να βλέπουμε ανησυχητικές τάσεις σε ορισμένες χώρες», είπε η Μαρία βαν Κέρκοβ, εκ των επικεφαλής του ΠΟΥ για την Covid-19, κατά τη διάρκεια μετάδοσης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Βλέπουμε να αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ιδίως στην Ισπανία, τη Γαλλία, το Μαυροβούνιο, την Ουκρανία και σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ. Αυτό είναι ανησυχητικό, καθώς δεν έχουμε εισέλθει ακόμη στην περίοδο της εποχικής γρίπης». Επιπλέον, η βαν Κέρκοβ επισήμανε πως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών ηλικίας 15-49 ετών με Covid-19 αυξάνονται σε αρκετές χώρες.
Από την πλευρά του, ο Μάικ Ράιαν, ο αξιωματούχος του ΠΟΥ για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συνέστησε στους πολίτες, που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να προσβληθούν από την Covid-19, να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης.
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Paramount: Συμβιβασμός για τις αγωγές των 12 Πολιτειών, ανοίγει ο δρόμος για την απόκτηση της Warner
- ΗΠΑ: Έκτακτη απαγόρευση προσγειώσεων σε JFK και Λα Γκουάρντια στη Νέα Υόρκη
- Carl Icahn: Αγωγή κατά του επενδυτή και hedge funds για στοιχήματα arbitrage στην εξαγορά της Endeavor
- Ρωσία: Παρατείνει την απαγόρευση στις εξαγωγές ντίζελ – Νέα πίεση στις διεθνείς τιμές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.