• Κοινωνία

    Πώς ο κόσμος υποδέχτηκε το 2020 – Πυροτεχνήματα, γιορτές και διαδηλώσεις

    • NewsRoom


     

    Οι δείκτες του ρολογιού έχουν δείξει ήδη μεσάνυχτα σε χώρες όπως η Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τη Βόρεια Κορέα οι οποίες υποδέχτηκαν τη νέα χρονιά με γιορτές, πυροτεχνήματα και πολλές ελπίδες!

    Στους δρόμους έχουν ξεχυθεί εκατομμύρια άνθρωποι για να γιορτάσουν την έναρξη της νέας χρονιάς, που σηματοδοτεί και τη νέα δεκαετία.

    Οι πρώτες εικόνες ήρθαν από τα νησιά του Ειρηνικού αλλά και από την Νέα Ζηλανδία.

    Στο Σίδνεϊ, οι διοργανωτές αποφάσισαν να προχωρήσουν κανονικά στις εκδηλώσεις, με τη χρήση δεκάδων πυροτεχνημάτων πάνω από τη διάσημη Όπερα,  κάτι που προκάλεσε ωστόσο έντονες αντιδράσεις, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν το τελευταίο διάστημα την Αυστραλία, προκαλώντας τον θάνατο 12 ατόμων και την καταστροφή πολλών κατοικιών. Αντίθετα, στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας Καμπέρα, οι εκδηλώσεις ακυρώθηκαν.

    Οι έντονες αντιδράσεις δεν έλειψαν και από το Χονγκ Κονγκ, όπου μαζί με το νέο χρόνο υπήρξαν και διαδηλώσεις. Την ίδια ώρα στο Πεκίνο και στη Σιγκαπούρη γιόρταζαν με εντυπωσιακό τρόπο την έλευση του 2020.

    Στη συνέχεια η σκυτάλη των… πανηγυρισμών για την έλευση της νέας χρονιάς πέρασε στις υπόλοιπες χώρες της Ασίας.

    Η Ευρώπη και οι χώρες της Αφρικής και τις Αμερικής θέλουν λίγες ώρες ακόμη για να μπει επίσημα στο 2020. Η Χαβάη θα είναι ένα από τα τελευταία σημεία του πλανήτη που θα εγκαταλείψει τον παλιό τον χρόνο.

    Δείτε βίντεο από τις εορταστικές εκδηλώσεις ανά τον κόσμο: 

    Πεκίνο (Κίνα)

    Πιονγιάνγκ (Βόρεια Κορέα)

    Σίδνεϊ (Αυστραλία)

    Χονγκ Κονγκ

    Σεούλ (Νότια Κορέα)

    Κουάλα Λουμπούρ (Μαλαισία)

    Σιγκαπούρη

    Τόκιο (Ιαπωνία)



    ΣΧΟΛΙΑ