• Κοινωνία

    Πόρτο Χέλι: Σήμερα η απολογία του 44χρονου χειριστή ταχυπλόου που σκότωσε δύο ανθρώπους

    Η βάρκα στην οποία βρήκαν τραγικό θάνατο ο 60χρονος και ο 70χρονος μετά τη σύγκρουση με το ταχύπλοο


    Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ο 44χρονος Γάλλος κτηματομεσίτης, που είναι υπεύθυνος για την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι, όπου, οδηγώντας ένα ταχύπλοο έπεσε πάνω σε μια βάρκα, με αποτέλεσμα να σκοτώσει δύο ανθρώπους. Ο κατηγορούμενος οδηγείται εκ νέου στον εισαγγελέα Ναυπλίου σήμερα, μετά την προθεσμία που πήρε το Σάββατο.

    Την ίδια ώρα, οι Αρχές περιμένουν και τα αποτελέσματα της αιμοληψία του 44χρονου, με στόχο να διαπιστωθεί εάν ο κατηγορούμενος βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ την ώρα του μοιραίου δυστυχήματος.

    Υπενθυμίζεται ότι το ταχύπλοο που οδηγούσε ο 44χρονος Γάλλος κτηματομεσίτης, 12 μέτρων, με δύο 35άρες μηχανές, συγκρούστηκε, το βράδυ της Παρασκευής, με μια βάρκα, στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, στο Πόρτο Χέλι. Αποτέλεσμα της σφοδρής αυτής σύγκρουσης ήταν η βάρκα να κοπεί στα δύο και οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες, άνδρες, αδέρφια, ηλικίας 60 και 70 ετών να χάσουν τη ακαριαία την ζωή τους, ενώ η 60χρονη αδερφή τους, που βρισκόταν επίσης στη βάρκα, νοσηλεύεται, σε κρίσιμη κατάσταση, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας.

    Τα αδέρφια ήθελαν να περάσουν λίγο χρόνο μαζί, όπως παλιά

    Σημειώνεται ότι τα τρία αδέρφια βρίσκονταν στην περιοχή, καθώς παραθέριζαν στα εξοχικά τους, περιμένοντας με χαρά να έρθει και ο τέταρτος αδερφός τους, ώστε να περάσουν όλοι μαζί τις μέρες του Δεκααπενταύγουστου. Σύμφωνα με τους συγγενείς, εκείνος στάθηκε ο πιο τυχερός, γιατί θα ακολουθούσε τα αδέρφια του στο βραδινό ψάρεμα. Εκείνο το βράδυ, η 60χρονη γυναίκα ανέβηκε στο ψαροκάικο μαζί με τα αδέρφια της, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο δίδυμός της και πήγαν για ψάρεμα, όπως έκαναν παλιά όλοι μαζί .

    Η συγκλονιστική μαρτυρία του δύτη

    Συγκλονιστική, για την υπόθεση, είναι η μαρτυρία ενός εκ των δυτών, που συμμετείχαν στην αυτοψία του δυστυχήματος. Ο Αντώνης Ρεβύθης, που βούτηξε στα νερά της περιοχής, όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, δηλώνοντας «να σας πω τι χτυπήματα είχαν, είναι μακάβριο να σας πω τι χτυπήματα είχαν», περιγράφοντας με αυτόν τον τρόπο τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.

    Ο ίδιος, μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος, που απολογείται σήμερα, «κοίταξε να αποφύγει το Λιμεναρχείο, κοίταξε να αποφύγει το αυτόφωρο», ενώ αποκάλυψε ότι, μερικές ώρες πριν από το δυστύχημα, το ταχύπλοο κινούνταν στην ίδια περιοχή με πολύ μεγάλη ταχύτητα. «Το μοιραίο ταχύπλοο το είδα τη συγκεκριμένη ημέρα κοντά στην Κοιλάδα υπάρχει ένα νησί… Πέρασε πάρα πολύ κοντά μου πάσα δυνάμει που εκεί είναι δίαυλος, ψαρεύουν άνθρωποι, είναι βαρκάκια μικρά…» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρεβύθης.

    Σε κατάσταση σοκ παραμένουν τα παιδιά της 60χρονης, που νοσηλεύεται στον Άγιο Σάββα, αλλά και συγγενείς των τριών αδελφών, μην μπορώντας να πιστέψουν την ξαφνική τραγωδία που βρήκε την οικογένειά τους.

    Τα παιδιά της 60χρονης βρίσκονται στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται η άτυχη γυναίκα, περιμένοντας εναγωνίως να ενημερωθούν για την εξέλιξη της υγείας της.

    Ένα στοιχείο, που κάνει ακόμη πιο δραματική τη θέση των παιδιών της είναι ότι πριν λίγο καιρό έφυγε από τη ζωή ο πατέρας τους και σύζυγος της 60χρονης, ενώ τώρα οι ίδιοι άνθρωποι ήρθαν αντιμέτωποι με τον τραγικό θάνατο των δύο θείων τους, αλλά και τη δύσκολη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η μητέρα τους, εξαιτίας των σοβαρών τραυμάτων που έχει.

    Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά μέχρι στιγμής, η κατάσταση της γυναίκας κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη, όπως εκτιμούν οι γιατροί. Ωστόσο, μια θετική εξέλιξη στην υγεία της δεν έχει αποκλειστεί, καθώς η αξονική τομογραφία, στην οποία υποβλήθηκε, έδειξε ότι είναι σταθεροποιημένη η κατάστασή της. Η γυναίκα φέρει τραύματα στο κεφάλι και στο θώρακα, τα οποία προκλήθηκαν κατά τη σύγκρουση των δυο σκαφών.

    Τι δηλώνει η πλευρά του κατηγορουμένου

    Σε δηλώσεις σχετικά με την υπόθεση προχώρησε και ο Νίκος Εμμανουηλίδης, συνήγορος του Γάλλου, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Ο δικηγόρος αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, καθώς και τον ισχυρισμό ότι, λίγο πριν την μοιραία σύγκρουση με τη μικρή βάρκα, ο 44χρονος, αντί να μειώσει, αύξησε την ταχύτητα, με την οποία κινούνταν το 12μετρο ταχύπλοο.

    «Δεν θα κάνω δηλώσεις επί της ουσίας της υπόθεσης, δεν μου επιτρέπεται» είπε ο κ. Εμμανουηλίδης, προσθέτοντας «Ο άνθρωπος είναι συντετριμμένος από την εμπλοκή του στην υπόθεση αυτή. Αυτό που μεταφέρω είναι η θλίψη και η συντριβή του. Είναι απολύτως αναληθές ότι εξαφανίστηκε. Ήδη έχει αρνηθεί τις κατηγορίες…».



    ΣΧΟΛΙΑ