ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Γενική Γραμματεία Ιθαγένειας ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στις εξετάσεις απόκτησης του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ), οι οποίες θα διεξαχθούν την Κυριακή 14 Απριλίου 2024.
Ειδικότερα, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνει τα εξής:
Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων
- Έναρξη: Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 18:00
- Λήξη: Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 23:59
Υποβολή αιτήσεων
- Μέσω της πλατφόρμας της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών: https://exetaseis-ithageneia.ypes.gr/aitiseis/#login
- Μέσω του Gov.gr: https://shorturl.at/di345
Ποιοι έχουν δικαίωμα Συμμετοχής
Αλλογενείς αλλοδαποί που διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στη χώρα, οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις για πρώτη φορά ή έχουν συμμετάσχει ανεπιτυχώς σε προηγούμενη εξεταστική περίοδο.
Κόστος Συμμετοχής
Για την οριστικοποίηση της αίτησης συμμετοχής, απαιτείται παράβολο ύψους 150 ευρώ, από το οποίο απαλλάσσονται όσοι έχουν ενεργή αίτηση πολιτογράφησης (αριθμό Φακέλου σε υπηρεσία Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών)
Η ταυτοποίηση του αιτούντος πραγματοποιείται αυτόματα, καθώς η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής διαλειτουργεί με τις πληροφοριακές βάσεις της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς και με το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της Ιθαγένειας.
Ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας κος Άγγελος Δημοσθένους καλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/ες να συμμετάσχουν στις επερχόμενες εξετάσεις απόκτησης του ΠΕΓΠ, το οποίο αποτελεί το πρώτο βήμα για την υποβολή και εξέταση αίτησης για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας με πολιτογράφηση.
Διαβάστε επίσης:
Γιώργος Ζαγκλιβέρης: Πέθανε ο 30χρονος από τις Σέρρες που πάλευε με σπάνια μορφή καρκίνου
Βαγγέλης Ζαμπούνης: Ποιος ήταν ο νονός «Ζαμπόν» που γάζωσαν με 100 σφαίρες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βλάσης Φρυσίρας: «Ο χρόνος ήταν απλόχερος απέναντί μου»
- Τιμές ρεύματος: Μεγάλες αυξήσεις στα μπλε τιμολόγια-Ποια είναι τα φθηνότερα μπλε
- Βύρων Βασιλειάδης: Ναυπηγεί 14 πλοία με την Venergy Maritime και υλοποιεί μεγάλη επένδυση στην Αίγυπτο με την Antipollution
- Ο Χορός των Ρόδων στο Μονακό, τα Μπαλέτα της Γενεύης για «καλό σκοπό», η Ελληνίδα «Μις Μαρπλ» και η «Απαγωγή», «η Ζωή μας Καλά» από την Αϊνόλα Τερζοπούλου, η Ευρώπη Ασφαλιστική για τους συνεργάτες της και Πάσχα στην Αθήνα;
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.