• Κοινωνία

    «Πνίγεται» και η Ευρώπη: Νεκροί και καταστροφές στην Γαλλία, βυθισμένη ξανά η Βενετία

    Πλημμύρες στην Γαλλία


    Νέο κύμα κακοκαιρίας, με την ονομασία «Γηρυόνης», πλήττει από χθες το βράδυ τη χώρα μας, έχοντας προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και καταστροφές σε αρκετές περιοχές.

    Από τα ξημερώματα της Δευτέρας, δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας επιχειρούν σε διάφορες περιοχές, σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους δρόμους, αλλά και να βοηθήσουν κατοίκους που ζουν σε περιοχές που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από το νέο κύμα κακοκαιρίας.

    Ο τραγικός απολογισμός των καταστροφών, ωστόσο, δεν περιορίζεται μόνο στην χώρα μας, καθώς και άλλες χώρες της Ευρώπης πλήττονται τα τελευταία 24ωρα από οξύ κύμα κακοκαιρίας.

    Νεκροί και μεγάλες καταστροφές στην Γαλλία

    Πιο συγκεκριμένα, καταστροφικές είναι οι συνέπειες της κακοκαιρίας στην Γαλλία, που μετρά 4 θύματα έως αυτή την ώρα, εξαιτίας των φονικών πλημμυρών που έλαβαν χώρα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Ειδικότερα, οι τοπικές αρχές εντόπισαν τις σωρούς ενός ζευγαριού ηλικίας γύρω στα 70, το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε από τα νερά, ενώ αγνοείται ένας 77χρονος άνδρας.

    Το ζευγάρι, που εντοπίστηκε νεκρό μέσα στο ΙΧ του αγνοείτο από το Σάββατο, όταν οι δύο ηλικιωμένοι αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω από όπου είχαν ξεκινήσει, καθώς είχε μπλοκάρει δρόμος από τα μπάζα και τα απόβλητα κοντά στην πόλη Τανερόν του διαμερίσματος Βαρ της Γαλλίας.

    Πλημμύρες στην Γαλλία

    Οι πλημμύρες που πλήττουν από την Παρασκευή τις νοτιοανατολικές περιοχές της Γαλλίας έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές, παρέσυραν αυτοκίνητα, και μετέτρεψαν δρόμους σε ποτάμια. Αξιοσημείωτο στις καταστροφικές εικόνες είναι ότι μια ομάδα ατόμων εθεάθησε να κάνει καγιάκ σε αυτοκινητόδρομο!

    Αργότερα, εντοπίστηκε ακόμη ένας νεκρός, σε χωριό κοντά στην Κυανή Ακτή της Γαλλίας, λίγο μετά τη διάσωσή του από σωστική λέμβο με τρεις πυροσβέστες και τρεις πολίτες που ανατράπηκε, ενώ αγνοείται ένας εκ των επιβαινόντων.

    Οι Αρχές έστησαν αρκετές επιχειρήσεις διάσωσης σε πλημμυρισμένες περιοχές, όπως το Λε Μουί κοντά στις Κάννες. Ένας ακόμη νεκρός, ηλικίας περί τα 50, εντοπίστηκε μέσα σε αυτοκίνητο στο χωριό Καμπάς.

    Βίντεο που πρόβαλαν γαλλικά δίκτυα μαρτυρούν την έκταση της καταστροφής.

    Η σφοδρή κακοκαιρία προκάλεσε και σοβαρά προβλήματα και στις συγκοινωνίες, που διακόπηκαν μεταξύ της Νίκαιας και της Τουλόν έξω από το Μασσαλία, ενώ τα τρένα από το Παρίσι με προορισμό τη Νίκαια σταμάτησαν στην Μασσαλία.

    Χαρακτηριστική διαπίστωση αποτελεί ότι σε κάποιες περιοχές της νοτιανατολικής Γαλλίας, εκτιμήθηκε, βάσει υπολογισμών, ότι μέσα σε δύο 24ωρα έβρεξε τόσο, όσο σε δύο με τρεις μήνες.

    Βυθισμένη ξανά η Βενετία

    Παράλληλα, απελπιστική παραμένει για ακόμη μια φορά η κατάσταση στη Βενετία, η οποία έπεσε εκ νέου θύμα των πλημμυρών που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας, ενώ πολλές περιοχές στη βόρεια Ιταλία πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία διαρκούν ήδη δύο εβδομάδες.

    Πλημμύρες στην Βενετία

    Δέκα ημέρες μετά τις άνευ προηγουμένου εδώ και δεκαετίες πλημμύρες, η Βενετία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα πλημμυρίδα, με το ύψος του νερού στα 130 εκατοστά πάνω από τη στάθμη της θάλασσας. Την περασμένη εβδομάδα είχε σημειωθεί το ιστορικό ρεκόρ των 187 εκατοστών, το υψηλότερο από το 1966, που καταγράφηκε στις 12 Νοεμβρίου και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στην πόλη.

    Πλημμύρες στην Βενετία



    ΣΧΟΛΙΑ