• Κοινωνία

    Πλαστά πιστοποιητικά Covid: Η πρώτη ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση


    Ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εξέδιδε έναντι αμοιβής πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορονοϊό, στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, διώκονται τέσσερις με πέντε εμπλεκόμενοι ενώ σε θέση κατηγορουμένου βρίσκονται συνολικά 48 άτομα.

    Είναι η πρώτη ποινική δίωξη που ασκείται για εγκληματική οργάνωση. Για οργανωμένη δράση, δηλαδή επιτηδίων, που «αρπάζουν» την ευκαιρία με τους αντιεμβολιαστές και βγάζουν μαύρο χρήμα θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

    «Να ερευνώνται όλα τα μεμονωμένα περιστατικά σε βάθος», έχει ζητήσει με εγκύκλιο του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Και στην Καρδίτσα οι εισαγγελικές αρχές, βάσει των ευρημάτων της προκαταρκτικής εξέτασης, κατέληξαν σε κύκλωμα.

    Με το πέρας της εισαγγελικής έρευνας ασκήθηκε ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα που αφορούν το φερόμενο ως στενό πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης.

    Σε βάρος των τεσσάρων με πέντε ατόμων ασκήθηκε δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματική οργάνωση και δωροληψία.

    Επιπλέον σε βάρος των 48 ασκήθηκε ποινική δίωξη, κατά περίπτωση και για τα πλημμελήματα της δωροδοκίας, συνέργειας σε δωροδοκία, ψευδους βεβαίωσης, χρήσης ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφίας.

    Η περαιτέρω έρευνα θα γίνει από τακτικό ανακριτή του Πρωτοδικείου Καρδίτσας ενώπιον του οποίου θα κληθούν να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι.

    Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν εντοπίστηκε 44χρονη διοικητική υπάλληλος, στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, η οποία φέρεται να προμήθευσε ψευδή πιστοποιητικά σε περισσότερες από 34 περιπτώσεις πολιτών που θέλησαν να μην εμβολιαστούν.

    Μετά την εγκύκλιο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η έρευνα για την έκδοση και χρήση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης συνεχίζεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας προς κάθε κατεύθυνση.

    Διαβάστε επίσης:

    Βόρεια Ελλάδα: Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού αντί €300 από τη Βουλγαρία

    Πιερρακάκης: Πάνω από 1,6 εκατ. ραντεβού για πρώτη και αναμνηστική δόση μέσα σε 30 μέρες

    Η σοκαριστική περίπτωση Πολάκη και η εξάρτηση του Τσίπρα από το facebook του «Παυλάρα»



    ΣΧΟΛΙΑ