• Κοινωνία

    Aπίστευτη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου: Ελεύθεροι οι υπεύθυνοι για τον θάνατο του μικρού Μιχαήλ Πασχαλάκη 

    • NewsRoom
    Τράπερ


    Μια απόφαση που ξάφνιασε έλαβε προ ολίγων λεπτών το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου στην Σύρο. 

    Για την ακρίβεια ενω αποφασίστηκε η κάθειρξη σε 7 , 6 και 5 χρόνια των υπευθύνων για τον θάνατο του μικρού Μιχαήλ Πασχαλάκη εν τούτοις και οι 3 αφέθησαν ελευθεροι. Πρόκεται για τους Αγαμέμνων Μπασιανά, Βίκυ Μπασιανά (ιδιοκτήτρια της επιχείρησης) και Στέλιο Κουτσοδόντη  (οδηγός του μοιραίου ταχυπλόου). 

    Η δίκη των υπευθύνων του τραγικού δυστυχήματος που συγκλόνισε όλη την χώρα, το οποίο έγινε στις 11 Αυγούστου του 2014 στην Μύκονο, όταν ένα 10χρονο παιδάκι, ο Μιχαήλ Πασχαλάκης, έχασε τη ζωή του κάνοντας θαλάσσια σπορ μαζί με τους φίλους του στην παραλία Καλό Λιβάδι, ξεκίνησε σήμερα 7 Ιουνίου, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου στην Σύρο. 

    Κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος σύμφωνα με το βούλευμα (97/2018) του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Σύρου με την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας των υδάτινων συγκοινωνιών με ενδεχόμενο δόλο, ήταν οι δύο ιδιοκτήτες της επιχείρησης εκμίσθωσης θαλασσίων σπορ και μέσων αναψυχής που προκάλεσε το θανατηφόρο ατύχημα καθώς και ο οδηγός του ταχύπλοου. 

    Πρώτος μάρτυρας κατηγορίας ήταν ο πατέρας του 10χρονου Μιχάλη Πασχαλάκη, Παναγιώτης Πασχαλάκης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι «καταπέλτης» απέναντι στους υπευθύνους του τραγικού δυστυχήματος που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο βούλευμα, οι κατηγορούμενοι προέβησαν σε σωρεία παραβάσεων της ισχύουσας νομοθεσίας (Γενικός Κανονισμός Λιμένων Νο 20), οι περισσότερες των οποίων συνδέονται αιτιωδώς με το αποτέλεσμα, δηλαδή τον θανάσιμο τραυματισμό του 10χρονου αγοριού.

    Είναι πραγματικά απορίας άξιο, πως μια επιχείρηση θαλασσίων σπορ σε μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες ενός από τα πλέον τουριστικά νησιά της χώρας μας , μπορούσε να λειτουργεί κάτω από τα μάτια του Λιμενικού, με ένα τρόπο που έθετε σε άμεσο κίνδυνο τους λουόμενους, τους πελάτες της επιχείρησης, συνήθως ανήλικα παιδιά, και την ναυσιπλοΐα.



    ΣΧΟΛΙΑ