• Κοινωνία

    Μακελειό σε συναγωγή στο Πίτσμπουργκ: Οκτώ νεκροί και τραυματίες

    • NewsRoom
    πιτσμπουργκ-αστυνομια

    Φωτογραφία: @CLovingoodWTAE, Twitter


    Συναγερμός σήμανε το πρωί του Σαββάτου στο Πίτσμπουργκ στην Πενσιλβάνια, όταν ένας άγνωστος άνδρας άνοιξε πυρ στην εβραϊκή συναγωγή «Tree of Life». Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα υπάρχουν πολλοί νεκροί, καθώς και τραυματίες από τους πυροβολισμούς, ανάμεσα στους οποίους και αστυνομικοί. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για 8 νεκρούς και έναν τραυματία.

    Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και προχώρησαν σε εκκένωση του χώρου. Ο δράστης, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο χώρο της συναγωγής παραδόθηκε στην αστυνομία, αφού πρώτα φώναξε «Όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει τραυματιστεί.

    Πρόκειται για 46χρονο άνδρα, ο οποίος έφερε πάνω του τέσσερα όπλα. Ειδικότερα βρέθηκαν ένα ημιαυτόματο τυφέκιο AR-15, ένα πιστόλι τύπου Glock, ακόμη ένα όπλο στον αστράγαλό του και ένα στη ζώνη του.

    Την ίδια στιγμή εξετάζεται ένα «σακίδιο στρατιωτικού τύπου» στο χώρο της συναγωγής, έπειτα από αναφορές ότι έφερε μαζί του και εκρηκτικό μηχανισμό.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν πολλά θύματα και έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter:

    «Παρακολουθώ τα όσα συμβαίνουν στο Πίτσμπουργκ, Πενσιλβάνια. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικοί. Άνθρωποι στην περιοχή Squirrel Hill πρέπει να παραμείνουν προφυλαγμένοι. Φαίνεται ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί. Προσοχή στον ένοπλο. Ο Θεός μαζί τους».

    https://www.facebook.com/RTnews/videos/1901419013268782/

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μεγάλες κατολισθήσεις από το σεισμό στη Ζάκυνθο – Εκκενώθηκαν σπίτια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στη Φωκίδα: Αυτοκτόνησε μητέρα τριών παιδιών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φρικτό τροχαίο στα Τρίκαλα: Nταλίκα πολτοποίησε ποδηλάτη



    ΣΧΟΛΙΑ