• Κοινωνία

    Ποιος είναι ο 54χρονος που κρατείται για τον τραυματισμό της 8χρονης από αδέσποτη σφαίρα

    • NewsRoom


    Οι αγωνιώδεις έρευνες για να βρεθεί ο άνθρωπος από το όπλο του οποίου έφυγε η σφαίρα που, ανήμερα της ημέρας του Πάσχα, τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι ένα κοριτσάκι 8 ετών που έπαιζε στην αυλή σπιτιού στο χωριό Θεσπιές Βοιωτίας.

    Από αργά το βράδυ της Τρίτης ένας 54χρονος άνδρας από την Αθήνα βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας καθώς θεωρείται πως είναι εκείνος που πυροβόλησε και η αδέσποτη σφαίρα τραυμάτισε το 8χρονο κοριτσάκι.

    Ο 54χρονος άνδρας είναι ιδιοκτήτης βενζινάδικου στην Αθήνα και μέσα από τις έρευνες των τελευταίων ημερών, οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του και τον συνέλαβαν. Το όπλο, ένα πιστόλι το οποίο κατείχε παράνομα σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, βρέθηκε επίσης στην Αθήνα.

    Από τις μαρτυρικές καταθέσεις που είχαν συγκεντρώσει τις τελευταίες μέρες οι αστυνομικοί, οι έρευνές τους είχαν επικεντρωθεί σε δυο σπίτια στο χωριό Λεοντάρι Βοιωτίας, από τα οποία την ημέρα του Πάσχα έπεφταν πυροβολισμοίκαι βεγγαλικά. Έτσι τον αναζήτησαν και τελικά τον βρήκαν στην Αθήνα οι αστυνομικοί.

    Το σημείο επιβεβαιώθηκε και από τις μετρήσεις που έκαναν οι ειδικοί επιστήμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, για τον εντοπισμό της απόστασης της ρίψης του πυροβολισμού από τον τόπο του τραυματισμού του κοριτσιού.

    Ο 54χρονος, κάτοικος Αθηνών, είχε βρεθεί στο Λεοντάρι για να περάσει τις ημέρες του Πάσχα. Μαζί με τον 54χρονο βρήκαν και το όπλο, το οποίο εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Η βαλλιστική εξέταση θα δείξει αν αυτό είναι το 38αρι περίστροφο από το οποίο έφυγε η σφαίρα που τραυμάτισεσοβαρά στο κεφάλι το 8χρονο κοριτσάκι στη Βοιωτία.

    Από τις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι όπου έμενε ο 54χρονος στο Λεοντάρι Βοιωτίας, μέσα σε γλάστρα, βρέθηκαν κάλυκες από 38αρι όπλο. Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη βαλλιστική έχει προκύψει πως η σφαίρα που τραυμάτισε το κοριτσάκι προήλθε από 38αρι όπλο.

    Τι είπε στους αστυνομικούς

    Σύμφωνα με το newsit.gr, o 54χρονος έδωσε ήδη μια πρώτη κατάθεση στους αστυνομικούς, ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Υποστήριξε πως δεν ήθελε να κάνει κακό σε κανέναν. «Πολλοί πυροβολούσαν και πετούσαν βεγγαλικά. Δεν ήξερα αν το κοριτσάκι τραυματίστηκε από δική μου μπαλωθιά» φέρεται να υποστήριξε ο 54χρονος, σημειώνοντας πως δεν εμφανίστηκε στην αστυνομία γιατί φοβήθηκε.

    Φέρεται να είπε επίσης πως όταν έμαθε για τον τραυματισμό του μικρού κοριτσιού, έδωσε το όπλο σε συγγενείς του να το μεταφέρουν στο σπίτι του στην Αθήνα.

    Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για βαριές σωματικές βλάβες, παράβαση του νόμου περί όπλων και άλλα αδικήματα, η οποία θα συμπληρωθεί και με το αποτέλεσμα της βαλλιστικής έρευνας στο 38άρι περίστροφο που κατείχε παράνομα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βοιωτία: Από περίστροφο ο σοβαρός τραυματισμός της 8χρονης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπό κράτηση ένας 54χρονος για τον τραυματισμό της 8χρονης από αδέσποτη σφαίρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σε κρίσιμη κατάσταση η 8χρονη που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι



    ΣΧΟΛΙΑ