• Κοινωνία

    Ποινική δίωξη για το τηλεφώνημα – παγίδα στα επεισόδια στην πλατεία της Κυψέλης

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Για το πλημμέλημα της ψευδούς καταγγελίας στις Αρχές διώκεται ο 52χρονος, για το fake τηλεφώνημα που, κατά την αστυνομία, έγινε η αιτία για τα επεισόδια στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, το βράδυ της Παρασκευής.

    Η αστυνομία ταυτοποίησε από τον αριθμό τηλεφώνου τον 52χρονο και τον συνέλαβε χθες.

    Το βράδυ της Παρασκευής, τηλεφώνησε στην Άμεσο Δράση και ισχυρίστηκε ότι ληστές του επιτέθηκαν και τον μαχαίρωσαν στο πόδι. «Ελάτε να με σώσετε», είπε.

    Οι πρώτοι αστυνομικοί που πλησίασαν στο σημείο, τηλεφώνησαν ξανά στον καταγγέλλοντα. «Είμαι στην πλατεία, κινδυνεύω», επέμεινε εκείνος.

    Τελικά, με το που οι αστυνομικοί πήγαν στην πλατεία, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να τους πετούν πέτρες και ξύλα, με τελικό αποτέλεσμα τα σοβαρά επεισόδια και τη ρίψη χημικών.

    Στα επόμενα τηλεφωνήματα της αστυνομίας, ο καταγγέλλων είχε απενεργοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο.

    Το τηλεφώνημα-παγίδα, κατά την αστυνομία, αποδεικνύει ότι υποκινητές των συγκεντρώσεων στις πλατείες είναι μέλη ομάδων αντιεξουσιαστών, που θέλουν να δημιουργούν επεισόδια.

    Ο 52χρονος, μόνιμος κάτοικος στην περιοχή που έγιναν τα επεισόδια, μετά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για το πλημμέλημα της ψευδούς καταγγελίας στις Αρχές, παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Αυτόφωρο Μονομελές.

    Εκεί ο κατηγορούμενος εξέφρασε παράπονα για την κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου του, καθώς, όπως είπε, «αποτελεί εργαλείο της δουλειάς του».

    «Είναι πειστήριο της δικογραφίας», ήταν η απάντηση της έδρας. Ο 52χρονος αφέθηκε ελεύθερος και θα δικαστεί όταν λήξουν τα μέτρα για τον κορονοϊό και για τα ποινικά δικαστήρια.



    ΣΧΟΛΙΑ