• Κοινωνία

    Πήλιο: «Έσπασε» την κατ’ οίκον καραντίνα ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον – Δείπνησε στο αγαπημένο του εστιατόριο

    Ο Στάνλεϊ Τζόνσον στο αγαπημένο του εστιατόριο στο Πήλιο


    Διεθνείς διαστάσεις έχει λάβει το ζήτημα της άφιξης του πατέρα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, Στάνλεϊ Τζόνσον στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Πήλιο, όπου η οικογένεια διατηρεί την ιδιόκτητη βίλα Ειρήνη, την οποία και επισκέπτεται κάθε χρόνο.

    Όπως έγινε γνωστό χθες, ο Στάνλεϊ Τζόνσον αγνόησε την ταξιδιωτική οδηγία της χώρας του, που έχει εκδοθεί από την κυβέρνηση του γιου του, για αποφυγή αεροπορικών ταξιδιών χωρίς σοβαρό λόγο, έφτασε στην Σόφια και από εκεί στην Αθήνα. Η άφιξη του Στάνλεϊ Τζόνσον στην Ελλάδα,που είναι εδώ και χρόνια ιδιοκτήτης ξενώνα στο Χόρτο, τον οποίο νοικιάζει σε ομοεθνείς του, να παρακάμψει την απαγόρευση εισόδου στη χώρα που υπάρχει για υπηκόους της Μ.Βρετανίας, πήρε μεγάλες διαστάσεις στη χώρα μας, ενώ έγινε και σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων στην Βρετανία.

    Για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» έκανε λόγο, σε δήλωσή του, με αφορμή το παραπάνω γεγονός, ο Βουλευτής των Φιλελεύθερων – Δημοκρατών, Τζέιμι Στόουν, ενώ ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού, ερωτηθείς σχετικά, αρνήθηκε να σχολιάσει την ενέργεια του Στάνλεϊ Τζόνσον.

    Συγκεκριμένα, απαντώντας σε δημοσίευμα της Daily Mail, που τον επέκρινε για αυτή του την κίνηση, ο Στάνλεϊ Τζόνσον είπε ότι ήρθε στην Ελλάδα για να διεκπεραιώσει απαραίτητες εργασίες στον ξενώνα Villa Irene που κατέχει, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι θα διατεθεί ασφαλής προς ενοικίαση, με την εφαρμογή των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων που διαμόρφωσε η ελληνική κυβέρνηση.

    Το Νότιο Πήλιο και το Χόρτο συγκεκριμένα, όπου βρίσκεται η Βίλα Ειρήνη της οικογένειας Τζόνσον, είναι για χρόνια το αγαπημένο καταφύγιο για διακοπές τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα.

    Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι, μετά το διαζύγιο από τη σύζυγό του, ο Μπόρις Τζόνσον είχε επιλέξει το Χόρτο για να αποδράσει με τη νεαρή σύντροφό του τότε, Κάρι Σίμοντς, την Πρωτοχρονιά του 2019, όπου εντοπίστηκαν από Άγγλους να τρώνε μαζί σε ταβερνάκι στο Λαύκο.

    Όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό, ο Στάνλεϊ Τζόνσον, φτάνοντας στο Πήλιο, παρέμεινε κλεισμένος εντός της οικίας του, σε μία προσπάθεια, ενδεχομένως, να μην προκαλέσει περισσότερες αντιδράσεις, αλλά και να τηρήσει την καραντίνα μερικών ημερών, καθώς είναι αφιχθείς από την Μεγάλη Βρετανία, μία χώρα που αντιμετώπισε οξύτατο πρόβλημα με την διάδοση του κορονοϊού.

    Παρ’ όλα αυτά, λίγες ώρες αργότερα, ο Στάνλεϊ Τζόνσον, μετά την αγνόηση της απαγόρευσης να έρθει στην Ελλάδα, «έσπασε» και την κατ’ οίκον καραντίνα, βγαίνοντας τελικά έξω το βράδυ, για να δειπνήσει στο αγαπημένο του εστιατόριο στην περιοχή.

    Ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού και πρώην Βουλευτής των Συντηρητικών απόλαυσε ένα χαλαρό δείπνο μόνος του, στο αγαπημένο του εστιατόριο στην παραλία του Χόρτου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραλία του Χόρτου, όπου βρίσκεται το αγαπημένο εστιατόριο του Τζόνσον, στο οποίο συχνά-πυκνά τρώει και ο Βρετανός πρωθυπουργός, όποτε επισκέπτεται την περιοχή, δεν είχε πολύ κόσμο, λόγω της ημέρας, ωστόσο έγινε αντιληπτός από τους ντόπιους, που ενημερώθηκαν για την έλευσή του και περίμεναν να τον δουν.



    ΣΧΟΛΙΑ