Κοινωνία

Πέθανε ο θρύλος της F1 Νίκι Λάουντα

Νίκι Λάουντα


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής των αγώνων της Formula 1, Νίκι Λάουντα

Την δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσαν οι οικείοι του θρυλικού πιλότου της F1 και αργότερα πολυσχιδούς επιχειρηματία, σε ηλεκτρονικό μήνυμά τους, που μεταδόθηκε από αυστριακά ΜΜΕ.

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος μας Νίκι πέθανε ήσυχα, τη Δευτέρα 20ή Μαΐου 2019, με την οικογένειά του πλάι του», ανέφερε η ανακοίνωση.

Στις αρχές του έτους ο Νίκι Λάουντα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με γρίπη, μόλις λίγους μήνες μετά την εγχείρηση που είχε υποβληθεί στους πνεύμονες.

Ο θρύλος της F1 κατέκτησε τρεις φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, δύο με τη Ferrari, το 1975 και το 1977 και μία με τη McLaren, το 1984.

Ο Νίκι Λάουντα κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε ένα τραγικό ατύχημα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλη παραμόρφωση στο πρόσωπό του και να επιβαρυνθεί η υγεία του.

Τα τοξικά αέρια που εισέπνευσε στο παραλίγο μοιραίο ατύχημα του 1976 επηρέασαν τον οργανισμό του.

Έπειτα από δύο μεταμοσχεύσεις νεφρών το 1997 και το 2005, χρειάστηκε να υποβληθεί σε επείγουσα επέμβαση μεταμόσχευσης πνεύμονα τον Αύγουστο του 2018, αφού μολύνθηκε από ιό κατά τη διάρκεια μιας παραμονής του στην Ιμπίθα.

Εγχειρίστηκε στο γενικό νοσοκομείο της Βιέννης, την επομένη της επετείου του ατυχήματός του, και συνήλθε μετά βίας.

«Ηταν πολύ δύσκολο να επανέλθω. Συγκρίνεται μόνο με τα εγκαύματά μου μετά το ατύχημα στο Νίρμπουργκρινγκ», θα παραδεχόταν στην ελβετική εφημερίδα Blick.

«Ημουν νεκρός για λίγο. Αλλά ξαναζωντάνεψα».

Δείτε το βίντεο:


ΣΧΟΛΙΑ