Σε ηλικία 75 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο ευπατρίδης της δικηγορίας Διονύσης Γκούσκος.
Γεννημένος το 1949 στη Ζάκυνθο, ο Διονύσης Γκούσκος ως δικηγόρος Αθηνών είχε συμμετάσχει σε σημαντικές δίκες πολιτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, όπως του Ειδικού Δικαστηρίου (1991), των Διοικητών ΔΕΚΟ (1992), των τηλεφωνικών υποκλοπών (1981-1989), της υπόθεσης ΟΤΕ -Siemens (1994-1997), και της παράνομης χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων (Siemens 2008).
Στο διάστημα 2000- 2004 διετέλεσε βουλευτής Ζακύνθου με το ΠΑΣΟΚ. Κατά τη διάρκεια της βουλευτικής του θητείας διατέλεσε μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, της Ειδικής Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος του 2001 και της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής.
Είχε επίσης συνεργαστεί με τον τότε υπουργό Δημόσιας τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για την πάταξη της εγκληματικότητας στα τουριστικά θέρετρα. Το 2004 αποχώρησε από την πολιτική και συνέχισε την μαχόμενη δικηγορία στην Αθήνα.
Η κηδεία του θα τελεστεί την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στα Πηγαδάκια Ζακύνθου.
Διαβάστε επίσης:
BlackRock: Εκτινάχθηκαν στα $10,47 τρισ. τα υπό διαχείριση assets το α’ τρίμηνο
Βορίδης: Οι ψηφοφόροι να κάνουν συνολική στάθμιση της κυβερνητικής πολιτικής
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντελάτι
- Απατεώνες απέσπασαν ως «τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ» χρυσές λίρες και κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ από 70χρονη
- Τουρκία κατά Ελλάδας: Αμφισβητεί την τριμερή της Ιερουσαλήμ και αρνείται την κλιμάκωση στο Αιγαίο
- Ο Λόγκαν Πολ θα πουλήσει σε δημοπρασία την ακριβότερη κάρτα Pokémon