• Κοινωνία

    Πέθανε η πρωταγωνίστρα του Grease, Ολίβια Νιούτον Τζον

    • NewsRoom


    Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 73 ετών η τραγουδίστρια και ηθοποιός Ολίβια Νιούτον Τζον.

    Τον θάνατο της πρωταγωνίστριας του θρυλικού μιούζικαλ Grease ανακοίνωσε τη Δευτέρα η επίσημη σελίδα της στο Facebook. Ο εκπρόσωπός της ανέφερε στην ανάρτηση ότι πέθανε ειρηνικά στο ράντσο της στη Νότια Καλιφόρνια, περιτριγυρισμένη από οικογένεια και φίλους.

    Η Ολίβια Νιούτον Τζον γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου του 1948 στο Κέιμπριτζ της Βρετανίας. Παππούς της, από την πλευρά της μητέρας της, ήταν ο βραβευμένος με Νόμπελ φυσικός Μαξ Μπορν.

    Έλαβε τέσσερις φορές βραβείο Γκράμμυ και μπήκε πέντε φορές στο number-one και δέκα φορές στο top-ten του Billboard Hot 100 ενώ δυο δίσκοι της έχουν καταλάβει την πρώτη θέση στο Billboard 200. Έντεκα από τα singles της (συμπεριλαμβανομένων δυο πλατινένιων δίσκων) και 14 δίσκοι της (συμπεριλαμβανομένων δυο πλατινένιων και τεσσάρων διπλά πλατινένιων) έχουν γίνει χρυσοί.

    Είχε πουλήσει σχεδόν 100 εκατ. δίσκους παγκοσμίως και θεωρείται μια από τους καλλιτέχνες με τις περισσότερες πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως.

    Η Ολίβια Νιούτον Τζον πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ Grease (1978) και το ομώνυμο τραγούδι είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα στην ιστορία της μουσικής ενώ το single “You’re the One That I Want”, με τον συμπρωταγωνιστή της Τζον Τραβόλτα, είναι ένα από τα singles με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών.

    Η Νιούτον Τζον ήταν επίσης ακτιβίστρια για ζητήματα του περιβάλλοντος και των δικαιωμάτων των ζώων. Έχει ταχθεί υπέρ της υπεράσπισης της υγείας και έχει αναμιχθεί με αρκετές φιλανθρωπίες, προϊόντα υγείας και εράνους. Τα επιχειρηματικά ενδιαφέροντά της περιλελάμβαναν την κυκλοφορία αρκετών προϊόντων για την Koala Blue και την ιδιοκτησία του Gaia Retreat & Spa στην Αυστραλία.

    Η Νιούτον Τζον είχε παντρευτεί δυο φορές. Έχει αποκτήσει μια κόρη, τη Χλόη Λάττανζι, με τον πρώτο σύζυγό της, τον ηθοποιό Ματ Λάττανζι. Το 2008 παντρεύτηκε τον Τζον Ίστερλιγκ.



    ΣΧΟΛΙΑ