• Κοινωνία

    Περιπέτειας συνέχεια: Δεν ρυμουλκείται το Aeolos στο Μυρτώο Πέλαγος – Και δεύτερο ρυμουλκό στο σημείο

    • NewsRoom


    Συνεχίζεται η περιπέτεια του φορτηγού πλοίου «AEOLOS» που πλέει ακυβέρνητο από χθες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Μαλέα

    Ένα ρυμουλκό έχει προσεγγίσει από χθες το βράδυ το πλοίο, με σημαία των νήσων Μάρσαλ και βρίσκεται στην περιοχή που έδωσε σήμα ότι πλέει ακυβέρνητο, εξαιτίας απώλειας του πηδαλίου.

    Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, στην οποία οι άνεμοι φτάνουν έως και τα 10 μποφόρ, είναι αρκετά αντίξοες και δεν επιτρέπουν να πραγματοποιηθεί ρυμούλκηση του πλοίου. Για το λόγο αυτό, όπως έγινε γνωστό σήμερα, ένα δεύτερο ρυμουλκό αναμένεται να προσεγγίσει το πλοίο, με στόχο να βοηθήσει στην επιχείρηση ρυμούλκησης.

    Υπενθυμίζεται ότι το AEOLOS είχε αποπλεύσει με 22 αλλοδαπούς μέλη πλήρωμα από το λιμάνι Diliskelesi της Τουρκίας με προορισμό τον λιμένα San Nicolas της Αργεντινής, έμφορτο με 19.273,42 μ.τ. σιδηρομεταλλεύματος.

    Τα 22 μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, είναι καλά στην υγεία τους και δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας.

    Για το συμβάν έχει ενημερωθεί και ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.



    ΣΧΟΛΙΑ