• Κοινωνία

    Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: Ανθρωπογενής η φωτιά στο Βελεστίνο

    Ρόδος, φωτιά

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έβαλε κατά των ανεγκέφαλων που κάνουν εργασίες στην ύπαιθρο εν μέσω καύσωνα και δεν σέβονται ούτε αυτούς που δίνουν τη ζωή τους για να προστατέψουν περιβάλλον και ανθρώπινες ζωές.

    «Η φωτιά στο Βελεστίνο είναι ανθρωπογενής. Κάνουμε εκκλήσεις τις τελευταίες μέρες, μην κάνετε εργασία σε ύπαιθρο, όμως κάποιοι δεν νοιάζονται. Ξέφυγε μέσα από χωριό η φωτιά» είπε αρχικά, και κλιμάκωσε την επίθεσή του:

    «Ντροπή τους, δεν αγαπάνε το σπίτι τους, που είναι το περιβάλλον, δεν αγαπάνε κανέναν… Οι άλλοι πεθαίνουν για να τους προστατέψουν, ένας πυροσβέστης πήγε τώρα στο νοσοκομείο με εγκαύματα. Ντροπή τους» είπε χαρακτηριστικά, μέσα σε μεγάλη φόρτιση, ο κ. Αγοραστός.

    Όσον αφορά στο μέτωπο της φωτιάς, ο κ. Αγοραστός είπε:

    «Πέρασα από Βελεστίνο, Άγιο Γεώργιο, Σέσκλο και τώρα έχει φτάσει στη Βιομηχανική Ζώνη του Βόλου. Έχει δοθεί εντολή εκκένωσης της ΒΙΠΕ. Επιχειρούν 2 ελικόπτερα και 3 αεροπλάνα, 35 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα».

    Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας είπε ότι είναι πολύ δύσκολη η φωτιά γιατί έχει πάρα πολλά μέτωπα. Χαρακτήρισε «περίεργο» το «πώς 4-5 μέτωπα ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα», προσθέτοντας ότι «ξέφυγε μέσα από χωριό η φωτιά».

     

    Διαβάστε επίσης:

    Φωτιά στο Βελεστίνο: Αγνοείται 45χρονος βοσκός στον Άγιο Γεώργιο Φερρών

    Βουλή – «Πυρά» Χατζηδάκη σε ΣΥΡΙΖΑ: Γίνεστε και πάλι χορηγός του ΠΑΣΟΚ

    Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κύμη Ευβοίας (upd)



    ΣΧΟΛΙΑ