• Κοινωνία

    Περιφέρεια Αττικής: Ισχυρές συστάσεις προς τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε μετακίνηση

    • NewsRoom

    Κόσμος περπατά σε χιονισμένους δρόμους μπροστά από το κτίριο της Βουλής στο κέντρο της Αθήνας, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ


    Ισχυρές συστάσεις της Περιφέρειας Αττικής προς τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε μετακίνηση που κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη λόγω της έντονης ολισθηρότητας των δρόμων και του ισχυρού παγετού που επικρατεί σε όλη την Αττική

    Σε πλήρη και συνεχή κινητοποίηση ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και τη διευκόλυνση των πολιτών

    Γ. Πατούλης: «Όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας μας είναι επί ποδός και δίνει μάχη προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η σφοδρή κακοκαιρία σε όλη την Αττική. Απόλυτη προτεραιότητα μας η ασφάλεια των πολιτών».

    Ισχυρές συστάσεις προς όλους τους πολίτες να αποφύγουν κάθε μετακίνηση καθώς τα καιρικά φαινόμενα είναι σε έξαρση και υπάρχουν κίνδυνοι λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων και του ισχυρού παγετού που επικρατεί σε όλη την Αττική, απευθύνει η Περιφέρεια Αττικής.

    Με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας ο οποίος κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας έδωσε μάχη και κατέβαλλε υπερπροσπάθειες, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων, για να κρατηθούν όλοι οι δρόμοι αρμοδιότητας της Περιφέρειας ανοικτοί , συνεχίζει και βρίσκεται επί ποδός σε όλη την Αττική και παρεμβαίνει όπου απαιτείται με στόχο την προάσπιση της ασφάλειας αλλά και τη διευκόλυνση των πολιτών.

    Η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει στο σύνολο 100 μηχανήματα, χωματουρικά, φορτωτές, γκρέιντερ που επιχειρούν όπου παρατηρούνται προβλήματα αλλά και αλατιέρες που έχουν ρίξει χιλιάδες τόνους αλάτι στους δρόμους που συνεχίζεται η χιονόπτωση. Να σημειωθεί πως η Περιφέρεια έχει διαθέσει πάνω από 5.000 τόνους αλατιού στους Δήμους της Αττικής για την διαχείριση της κακοκαιρίας, ενώ σήμερα έριξε άλλους 5.000 τόνους στους δρόμους της Αττικής.

    Να σημειωθεί ότι σήμερα Τρίτη, με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, δεν θα πραγματοποιηθούν οι θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις υποψήφιων οδηγών.

    Ο Περιφερειάρχης Αττικής βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους Αντιπεριφερειάρχες προκειμένου να ενημερώνεται για το πώς έχει η κατάσταση, ενώ έχει καλέσει όλες τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των Δήμων να είναι συνεχώς σε πλήρη επιφυλακή και να συνεχίσουν να συνδράμουν τις προσπάθειες που γίνονται για τη διάνοιξη των δρόμων σε όλες τις περιοχές της Αττικής.

    Σε μήνυμα του επισημαίνει τα εξής:

    «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη καθώς η σφοδρή κακοκαιρία βρίσκεται σε έξαρση. Με αυτό το δεδομένο απευθύνω έκκληση προς όλους τους πολίτες να αποφύγουν κάθε μετακίνηση καθώς όλοι σχεδόν οι δρόμοι της Αττικής αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ολισθηρότητας, εξαιτίας της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης. Όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας συνεχίζει και δίνει μάχη προκειμένου να κρατηθούν οι δρόμου αρμοδιότητας μας ανοικτοί και συνεχίζουν να ρίχνουν χιλιάδες τόνους αλάτι σε όλη την Αττική. Είμαστε δίπλα στους πολίτες και θα παρεμβαίνουμε άμεσα όπου απαιτείται προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι όλοι θα είναι ασφαλείς, που είναι και η απόλυτη προτεραιότητά μας».

    Διαβάστε επίσης:

    Κακοκαιρία «Μήδεια»: Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία με τη συμμετοχή Μητσοτάκη

    Στην «κατάψυξη» η Φλώρινα: -25,1 βαθμούς έδειξε το θερμόμετρο στον Νέο Καύκασο

    Δήμος Αθηναίων: 80 παρεμβάσεις για την φροντίδα των αστέγων τη νύχτα που πέρασε



    ΣΧΟΛΙΑ