• Κοινωνία

    Παύλος Γλύξμπουργκ: Η πρώτη συνέντευξη – «Δεν πρόκειται να αναλάβω επίσημο ρόλο, ούτε ο γιος μου Κωνσταντίνος»

    • NewsRoom
    Παύλος Γλύξμπουργκ

    Παύλος Γλύξμπουργκ


    Την πρώτη του συνέντευξη μετά τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου παραχώρησε στο γαλλικό περιοδικό «POINT DE VUE» ο πρωτότοκος γιος του, Παύλος.

    Λίγες ημέρες μετά την συμπλήρωση των 40ημερών από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ο Παύλος δίνει την πρώτη του συνέντευξη και μιλά για όλα, ενώ απαντά και για τον βασιλικό τίτλο που κληρονόμησε από τον πατέρα του, ξεκαθαρίζοντας: «Δεν πρόκειται να αναλάβω επίσημο ρόλο».

    Το περιοδικό κυκλοφορεί σήμερα, αλλά ο Ανδρέας Μέγκος ανάρτησε κάποια αποσπάσματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής του.

    • Είστε ο νέος αρχηγός του βασιλικού οίκου. Πως φαντάζεστε αυτόν τον ρόλο;

    Κληρονόμησα τον ρόλο αυτό από τον πατέρα μου, χωρίς να συνδέεται με καμία ευθύνη σε κρατικό επίπεδο, απλώς σε επίπεδο οικογένειας. Ο ρόλος μου θα είναι να διατηρήσω το παράδειγμα της οικογένειας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι και να κρατάμε ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα μας.

    • Ποια θέση θα επιθυμούσατε να έχετε στην ελληνική κοινωνία;

    Την ίδια έως και σήμερα. Δεν θα αλλάξω ποτέ την στάση μου. Ο κόσμος θα με δει όπως είμαι: ο οικογενειάρχης, αλλά είμαι ακόμα ο Παύλος για όλους.

    Δεν πρόκειται να αναλάβω επίσημο ρόλο, ούτε ο γιος μου Κωνσταντίνος-Αλέξιος. Το μόνο που μπορώ να του προτείνω είναι να ακολουθήσει το παράδειγμα του παππού του, να είναι καλός άνθρωπος, όπως ελπίζω να είμαι και εγώ.

    To εξώφυλλο του περιοδικό Point de Vue με την συνέντευξη του Παύλου Γλύξμπουργκ
    To εξώφυλλο του περιοδικό Point de Vue με την συνέντευξη του Παύλου Γλύξμπουργκ
    • Υψηλότατε, τι έχετε να πείτε στον Ελληνικό λαό για την παρουσία του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές;

    Ευχαριστώ για τον σεβασμό που έδειξε, στον πατέρα μου και σε εμάς. Το αν οι άνθρωποι είναι βασιλόφρονες ή όχι δεν έχει σημασία. Απότισαν φόρο τιμής σε μια ιστορική προσωπικότητα, ένα κομμάτι της ελληνικής ιστορίας. Εκ μέρους της οικογένειας μου τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

    • Τι πιστεύετε για την ελληνική πολιτική κατάσταση;

    Είναι περίπλοκη, όπως παντού στον κόσμο. Η Ελληνική Δημοκρατία υπάρχει εδώ και σχεδόν πενήντα χρόνια. Ελπίζω ότι οι ηγέτες της μας βλέπουν ως ανθρώπους καλής θέλησης. Δεν είμαστε εδώ για να αλλάξουμε το σύνταγμα, αλλά για να βοηθήσουμε τη χώρα μας να προχωρήσει μπροστά. Δεν είχαμε ποτέ προβλήματα με τους ηγέτες άμεσα.

    Νομίζω ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει κάνει καλή δουλειά στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, της κρίσης του Covid και της τουριστικής βιομηχανίας. Το 2022 ήταν ένα από τα καλύτερα έτη στην ιστορία από αυτή την άποψη. Η διατήρηση μιας σταθερής χώρας και οικονομίας μας επιτρέπει να έχουμε έναν ισχυρό τουρισμό, ο οποίος σκιαγραφεί το προφίλ πολλών Ελλήνων.

    Αναφορικά με την μητέρα του και την παρουσία του στην Ελλάδα, ο ίδιος ανέφερε:

    «Η ψυχολογία της μητέρας μου είναι πλέον πολύ καλή. Θα μείνει εδώ. Εγώ θα πηγαινοέρχομαι, οπότε θα με βλέπετε πολύ. Τώρα θα ταξιδεύουμε αρκετά συχνά, πολύ συχνά θα είμαι στην Ελλάδα. Συνεχώς!»

    Δείτε τις αναρτήσεις:

    Διαβάστε επίσης:

    Κωνσταντίνος Αλέξιος: Ζευγάρι με την Πόπι Ντελεβίν ο γιος του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ

    Kiton: Ποιο είναι το θρυλικό ναπολιτάνικο brand, που επέλεξε ο Παύλος για το κουστούμι των 5.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ