• Κοινωνία

    Πάτρα: Δεν θα γίνουν εκταφές της Μαλένας και της Ίριδας – Στα τέλη Μαΐου το πόρισμα

    • NewsRoom
    Τα τρία κοριτσάκια από την Πάτρα


    Στα τέλη Μαΐου αναμένεται το νέο πόρισμα των ιατροδικαστών για τους θανάτους της 3χρονης Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας, αδελφών της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα, η οποία δολοφονήθηκε από τη μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, δεν θα γίνει τελικά εκταφή των δύο μικρότερων αδελφών.

    Στο μεταξύ, ο πατέρας των παιδιών Μάνος Δασκαλάκης είναι αποφασισμένος να υποβάλλει αίτημα για τεστ πατρότητας σε Ίριδα και Μαλένα ώστε να αποδειχτεί εάν είναι δικά του παιδιά.

    Δια του δικηγόρου της η Ρούλα Πισπιρίγκου προαναγγέλλει προσβεβλημένη, ενώ προειδοποιεί ότι μετά το τεστ θα του υποβάλλει μήνυση.

    Η 6 μηνών Ίριδα υπενθυμίζεται ότι βρέθηκε νεκρή στην κούνια της, τον Μάρτιο του 2021. Η Ρούλα Πισπιρίγκου και η αδελφή της, Δήμητρα κάλεσαν το ΕΚΑΒ, χωρίς να τηρηθεί στη συνέχεια το πρωτόκολλο που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και στοιχεία.

    «Όταν διαπιστώθηκε ο θάνατος έπρεπε να κληθεί η αστυνομία, η αστυνομία να καλέσει τον ιατροδικαστή και να γίνουν τα πάντα εντός του σπιτιού και στη συνέχεια να μεταφερθεί η σορός. Χάσαμε το σημαντικότερο στοιχείο που είναι η ώρα θανάτου και η αυτοψία», δήλωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

    «Μετά τον θάνατο της Ίριδας ήταν όλοι υποψιασμένοι και ο εισαγγελέας ο κ. Μπισμπίκης και ο ιατροδικαστής ωστόσο δυστυχώς φτιάσαμε μέχρι ενός σημείου», ανέφερε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Γιώργος Αναστασόπουλος.

    «Όχι» στην εκταφή

    Καθοριστική σημασία θα έχει το πόρισμα των δύο έμπειρων ιατροδικαστών, καθώς θα φανεί εάν ο θάνατος των παιδιών οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια . Οι δυο ιατροδικαστές εξετάζουν τα πάντα από την αρχή, ωστόσο δεν θα χρειαστεί να να γίνει εκταφή των δυο κοριτσιών.

    «Όταν μια σορός έρχεται στο τραπέζι του ιατροδικαστή μιλάει και λέει τα πάντα» είπε χαρακτηριστικά ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.

    Νέα στοιχεία για τη χορήγηση κεταμίνης:

    Διαβάστε επίσης:

    Ραγδαίες εξελίξεις στην Πάτρα: Ίχνη ύποπτης ουσίας και στη Μαλένα

    Υπόθεση Πάτρας: Δικαστική πραγματογνωμοσύνη από παιδοψυχολόγο διέταξε η ανακρίτρια για τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας

    Πάτρα: Βρέθηκε ο άνθρωπος που βοήθησε τη Ρούλα Πισπιρίγκου να σβήσει τα ηλεκτρονικά της ίχνη



    ΣΧΟΛΙΑ